fbpx

STEINKJER

INNERST I TRONDHEIMSFJORDEN

Kystriksveien begynner i Steinkjer. Her kan du se verdens største hagestol på utsiktspunktet Oftenåsen, eller den 6000 år gamle helleristningen Bølareinen. Byen ligger innerst i Trondheimsfjorden, ved munningen av Steinkjerelva. Steinkjer er rik på både gammel som ny historie, og er en av Norges fremste funkisbyer.

Bykjernen er preget av funkisarktitektur fra 50- og 60-tallet, og Steinkjer kirke (1965) er et landemerke i bybildet. Steinkjer er sydligste punkt langs Kystriksveien og ligger bare 120 km nord for Trondheim. Byen er fylkeshovedstad i nye Trøndelag. Steinkjer, innerst i Trondheimsfjorden, er også nordligste by på Innherred som for øvrig omfatter kommunene Verdal, Inderøy og Levanger.

Steinkjer kalles ofte bygdenes by og når du kommer til Steinkjer fra sør, vil du se det karakteristiske jordbrukslandskapet som kjennetegner Innherred. Kommunen er stor og fra sentrum til yttergrensen av kommunen er det hele 40 km.

Like nord for sentrum ligger Egge som en gang var et maktsentrum i Norge.  Kalv Arnasson fra høvdingegården på Egge var leder for bondehæren som gikk mot Olav Haraldsson i slaget på Stiklestad i 1030.

Annen hvert år arrangeres en Vikingfestival på Egge. Et familiearrangement som trekker flere tusen besøkende. Det arrangeres også to årlige musikkfestivaler i Steinkjer. Folkemusikkfestivalen Hilmarfestivalen (november) og rockefestivalen Steinkjerfestivalen (juni).

Handelsbyen Steinkjer trekker til seg kjøpelystne fra et stort omland. Her finner man både et levende sentrum og et større og sentrumsnært kjøpesenter med over 100 butikker.

Kystriksveien Info-Center ligger sentralt til ved E6, nært buss- og jernbanestasjon og kjøpesenteret. Turistkontoret ligger i Trønderavisa-bygget 200 meter nord for Kystriksveien Info-Center.

BiILDER FRA STEINKJER

ATTRAKSJONER I STEINKJER

Dampsaga bad og gym

Dampsaga bad og gym

Dampsaga bad er et komplett badeland for hele familien. Her kan du boltre deg i tre heftige vannsklier, aktivitetsbasseng med bølgemaskin og strømningskanal, nytt boblebasseng, stupetårn, 25 m svømmebasseng, varmebasseng og mye mer.

OVERNATTING I STEINKJER

Føllingstua camping

Føllingstua camping

Føllingstua ligger ved sørenden av Snåsavatnet, 200 m fra E6, 13 km nord for Steinkjer i Midt-Norge. Føllingstua tilbyr overnatting i hytter eller rom, og oppstillingsplasser for bobil og campingvogner med tilgang til strøm.

Quality Hotel Grand, Steinkjer

Quality Hotel Grand, Steinkjer

Quality Hotel Grand ligger midt i Steinkjer sentrum, med alle handels- og servicetilbud i umiddelbar nærhet.

Best Western Tingvold Park Hotell

Best Western Tingvold Park Hotell

Tingvold Park Hotell i Steinkjer har et særpreget hjemmemiljø og et utsøkt norsk kjøkken. Hotellet er kjent for sine spesielle salonger og ligger ved en gammel skipssetting fra vikingetiden, hvor 38 steiner ennå finnes igjen ute i hagen.

Guldbergaunet Sommerhotell og Camping

Guldbergaunet Sommerhotell og Camping

I naturskjønne omgivelser, bare noen minutters kjøring fra Steinkjer sentrum, finner du Guldbergaunet Sommerhotell og Camping. Vår familievennlige campingplass er åpen hele året.