fbpx

ØYHOPPING PÅ NAMDALSKYSTEN

Bli med ut i øyriket ...

Med hurtigbåten Foldafjord fra Namsos eller Rørvik kommer du deg enkelt rundt i et spektakulært øyrike med høydepunkter som fiskeværet Sør-Gjæslingan, idylliske Abelvær, eller Norges mest spektakulære øy - Leka. Til Namsos og Rørvik kommer du deg enkelt med fly (Widerøe), eller via Værnes og Trondheim. Bli med og oppdag en et av norges minst kjente, og mest spektakulære øyriker !

Øyhopping med sykkel

Du trenger ikke mer enn en sykkel, kombinert med hurtigbåten, for å komme deg rundt på Namdalskysten. Korte avstander og noen av Norges flotteste sykkelruter gjør Namdalskysten til et av Norges (hitttil) ukjente sykkelparadiser.

Kystriksveien

Øyhopping med sykkel på Namdalskysten

Øyhopping med sykkel på Namdalskysten, 4-7 dager Opplev Norges mest spennende og spektakulære øy Leka, vakre Abelvær, og det fredede fiskeværet Sør – Gjæslingan. I dette turforslaget, som kan gjøres på 4 – 7 dager, hopper du fra høydepunkt til høydepunkt langs Namdalskysten. Booking og detaljer –> Turbeskrivelse Kombinasjonen hurtigbåt og sykkel gjør dette til …

Les mer

Det hele starter i kystbyene Namsos og Rørvik

En tur til Namdalskysten starter som oftest  i Rørvik eller i Namsos. Enten kommer du med Widerøe med fly, med hurtigruta til Rørvik, eller med buss sørfra til Namsos. Bruk litt tid og utforsk disse byene før du setter deg på hurtigbåten på vei ut i øyriket. Kommer du med egen bil passer det godt å parkere enten på Leka, i Rørvik, eller i Namsos.

Nærøysund

NÆRØYSUND KYSTBYEN RØRVIK OG ØYRIKET VIKNA Kystbyen Rørvik ligger vakkert til langs skipsleia og er kommunesenteret i Nærøysund. Her besøker du kystkultursenteret Norveg og stifter bekjentskap med kystens kultur og historie gjennom 10 000 år. Her begynner den enorme skjærgården som strekker seg videre nordover langs kysten. Ut i havet ligger det autentiske fiskeværet Sør-Gjæslingan …

Les mer

Namsos

NAMSOS TREBYEN OG ROCKEBYEN NAMSOS Namsos ligger der hvor elva Namsen møter Namsenfjorden. Byen ble bygd opp rundt tømmerdrift og Namsos kalles derfor også for trebyen. Sagbrukene lå tett langs fjorden og både materialer og ferdighus ble eksportert i stor stil. I dag er Namsos for mange mest kjent for Prudence, Åge Aleksandersen og D.D.E. …

Les mer

Velkommen til jordas indre

Hva i all verden tenker du, der du står og ser ut over et landskap i gråsteinsgrått, rødt og gult. Historien om Lekas geologi starter for over 500 millioner år siden, og inneholder kontinenter som kolliderer og en øy som blir bikket over på siden. På en slik måte at du i dag på Leka kan gå fra jordas indre og følge lagene oppover i havbunnsskorpa. Det er ikke mange steder du kan i verden !

Leka – Norges Geologiske Nasjonalmonument

LEKA LEKA – NORGES GEOLOGISKE NASJONALMONUMENT Leka er Trøndelags nordligste kommune og valgt til Norges Geologiske Nasjonalmonument. De røde serpentinfjellene og den spesielle geologien gjør øya til en av Norges vakreste og mest spesielle. Velkommen til en reise inn i jordas indre! Overnatting Attraksjoner og aktiviteter Filmer fra Leka Bli med inn i jordas indre …

Les mer

En magisk avstikker - Skrøyvdalsvegen

Det er ikke alle som er oppmerksomme på denne perlen av en avstikker fra Kystriksveien, Skrøyvdalsvegen, der den smyger seg over til Salsbruket fra Høylandet. Forbi Skrøyvdalsfossen og urørt villmark før du når Salsbruket, og finner roen på Setran Opplevelsesgård.

Skrøyvdalsvegen. Foto: Jørgen Helmsøy

Skrøyvdalsvegen

Skrøyvdalsvegen Vakkert og magisk Det er ikke alle som er oppmerksomme på denne perlen av en avstikker fra Kystriksveien, Skrøyvdalsvegen, der den smyger seg over til Salsbruket fra Høylandet. Forbi Skrøyvdalsfossen og urørt villmark før du når Salsbruket, og finner roen på Setran Opplevelsesgård. Turfakta Adkomst nordfra: Ta av ved Foldereid, og kjør ned til …

Les mer

Opplev det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan

Opplev det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan, som ble fredet som kulturmiljø i 2010. Sør-Gjæslingan er en gruppe småøyer ut mot havstykket Folla, 5 mil sørvest for Rørvik. I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Flere tusen fiskere var samlet her i sesongen. Sør-Gjæslingan ligger drøye 40 minutters båttur fra Rørvik, og er en velbevart idyll i havgapet. Når du går i land, er stillheten noe det første du legger merke til. Her kan du virkelig nyte sjøluften og den unike atmosfæren.

Opplev Sør-Gjæslingan

Opplev Sør-Gjæslingan Book

Lei ei rorbu eller væreierens bolig i det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan, eller ta en dagstur via Namsos eller Rørvik. NB! For å komme deg til Sør-Gjæslingan er du avhengig av båt. Sjekk hurtigbåt på AtB https://www.atb.no/reise/ før bestilling eller ring Kystmuseet Norveg for mer informasjon tlf 488 80 024.

Spesielle overnattingssteder på Namdalskysten

Å bo godt og spise godt er viktig når du er på tur. På Namdalskysten finner du i tillegg en rekke spesielle overnattingssteder som gjør turen til en unik opplevelse !

Abelvær Gård

Abelvær Gård Book

Abelvær Gård er et gammelt handelssted der familien Brandtzæg drev handel, fisketilvirkning, notbruk, og gårdsdrift fra 1802. I dag kan gjester på Abelvær gård bo i leiligheter og rom i historisk stil.

Opplev Sør-Gjæslingan

Opplev Sør-Gjæslingan Book

Lei ei rorbu eller væreierens bolig i det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan, eller ta en dagstur via Namsos eller Rørvik. NB! For å komme deg til Sør-Gjæslingan er du avhengig av båt. Sjekk hurtigbåt på AtB https://www.atb.no/reise/ før bestilling eller ring Kystmuseet Norveg for mer informasjon tlf 488 80 024.

Himmelhøy Tretopphytte

Himmelhøy Tretopphytte

Velkommen til et uforglemmelig opphold i tretoppene. Himmelhøy Tretopphytte ligger kun 30 minutter nord for Namsos. Her kan du bo luftig i Konglehytta, tett på naturen. Kano er inkludert i leien.