fbpx

Meløy og Ørnes

Fra øyrike til blåis

Fra Svartisen og Glomfjellet i øst til øyriket med bla. Støtt i vest er kontrastene store og avstandene korte i Meløy.  For den som liker en aktiv ferie er dette området nord på Kystriksveien et eldorado.

Meløy er mangfoldig og du bør ta deg god tid til å oppleve denne delen av Kystriksveien. Like nord for Svartisen ligger Glomfjordfjellene med bla. to enorme steinfyllingdammer. Dette er også porten til Làkho Nasjonalpark som strekker seg nordover til Gildeskål og Beiarn kommune. På denne delen av Kystriksveien er det særdeles korte avstander fra høyfjell til øyriket. På bare minutter kan du forflytte deg fra Glomfjellet til fjærasteinene.

Kommer du langs Kystriksveien Fv17 fra sør, kommer du til «sørbygda» og tar ferje fra Ågskaret til Forøy. Følger du Fv17 nordover passerer du Svartisen, Glomfjordfjellene, Glomfjord og Ørnes. Tar du Fv452 mot vest kommer du til Åmnes og Vassdalsvik. Fra Vassdalsvik tar du ferje til Ørnes. Dette er alternativet du må ta om du kommer med sykkel (det er ikke tillatt å sykle gjennom Svartistunnelen).

Nord for Ørnes fortsetter Fv17 mot Reipå og inn i nabokommunen Gildeskål. Her går veien langs havet og et populært stoppested er Grensen, en rasteplass på grensen mellom de to kommunene. Et ypperlig sted å se midnattssolen.

Attraksjoner i Meløy og Ørnes

Gammelbutikken Restaurant på Støtt

Gammelbutikken Restaurant på Støtt

På Øya Støtt i Meløy finner du en av Kystriksveiens beste restauranter, helt nord på Helgelandskysten. Her får du servert gode fiskemåltider basert på lokale råvarer i historiske omgivelser.

Engenbreen Skyss

Engenbreen Skyss

Engenbreen Skyss tar deg over Holandsfjorden med MS Isprins. Den 10-minutters overfarten beskrives av mange som et flott start på turen,inn til det som er Norges nest største isbre. På den andre siden venter en naturopplevelse du sent vil glemme.

Brestua

Brestua

Brestua ligger i Meløy, ved Svartisen som er norges nest største isbre. Her serveres lunsj, kaffe og middag gjennom hele sommerhalvåret. Du kan nyte utsikten eller velge å gå helt inn til isen herfra.

Storglomvassdammen

Storglomvassdammen

Ved enden av fjellveien opp til Glomfjellet i Meløy kommer du til den enorme Storglomvassdammen, som er verdens største steinfyllingsdam. Dammen rommer utrolige 3,5 milliarder kubikkmeter vann, eller tilsvarende ca 500 liter vann hver til alle innbyggerne på jorden !

Svartisen Moose

Svartisen Moose

Møt Europas største levende pattedyr, Elgen, på nært hold ved Svartisen. Her har du muligheten for den optimale selfie når du kysser elgen! Elgfarmen ligger like ved Brestua ved Svartisen i Meløy.

Brevandring Svartisen m/ Meløy Adventure

Brevandring Svartisen m/ Meløy Adventure

Med Meløy Adventure kan du oppleve Svartisen på nært hold! Bli med på en guidet brevandringstur.

Råkk Huset

Råkk Huset

50-talls kafé like ved Ågskardet ferjekai i Meløy. Kafé, pub, garn, gaver og brukthandel og musikkforretning. Fra 2019 tilbyr vi også overnatting i dobbeltrom eller familierom.

Myrvoll Kulturgård

Myrvoll Kulturgård

Ved Svartisen i Meløy kommune ligger Myrvoll Kulturgård. En opplevelse du bør unne deg og ditt reisefølge. Spis hjemmelaget mat, besøke gårdens kunstgalleri og nyt fred og ro. Noen beskriver det som en reise 100 år tilbake i tid.

Svartisen i Meløy

Svartisen i Meløy

Engenbreen, en del av Svartisen, er et populært turmål når man ferdes langs Kystriksveien. Du kommer tett på den mektige breen som er Europas mest lavtliggende bre. Et område med flotte turmuligheter og den ultimate turen er selvsagt brevandring.

Ørnes handelssted

Ørnes handelssted

Handelsstedet ble etablert i 1794 på Ørnes i Meløy. I dag er dette et museum med en koselig kafé og to utstillinger. Dene ene om "fiskerbondesamfunn til industrisamfunn". Den andre Operasjon Muskedunder fra 2. verdenskrig.

Overnatting i Meløy og Ørnes

Reipå camping

Reipå camping

Reipå Camping ligger ved Fv17, 7 kilometer nord for kommunesenteret Ørnes og cirka 55 kilometer nord for Svartisen og 120 kilometer sør for Bodø. Omgitt av storslagne fjell, kort avstand til flere strender og flotte turløyper er Reipå et eldorado for naturelskere.

Støtt brygge

Støtt brygge

Tilbring natten i historiske omgivelser på Stabburet, Rorbua eller Bakeriet, og spis på en av Nordlands beste sjømatrestauranter. Du kan overnatte i den nyrestaurerte rorbua eller stabburet som opprinnelig er fra 1700 tallet. I Bakeriet, som åpnet i 2018, tilbys åtte flotte dobbeltrom med privat dusj og wc.

Glomfjord Overnatting

Glomfjord Overnatting

Enten du er på vei sør- eller nordover langs Kystriksveien, er Glomfjord Overnatting perfekt som utgangspunkt for aktiviteter rundt omkring i Meløy kommune. Glomfjord overnatting tilbyr enkel standard til en rimelig pris i hyggelige omgivelser. Ligger like ved Fv17.

Glomfjord hotell

Glomfjord hotell

Glomfjord Hotell ligger midt i Glomfjord sentrum, med kort gangavstand til butikker, industriparken, badebasseng og alpinsenteret. Glomfjord ligger langs Kystriksveien, i Meløy kommune, og herfra er det kort vei til Svartisen og Glomfjellet.

Åmnes camping

Åmnes camping

Åmnes Camping ligger i Meløy kommune, 30 km. fra Riksvei 17 (Kystriksveien). Ta av ved Halsa Kirke. Campingplassen ligger i naturskjønne omgivelser like ved havet, og med majestetiske fjell som bakgrunn. Flott sted å se midnattsolen.

Furøy Camping

Furøy Camping

Furøy camping en en trivelig campingplass helt sør i Meløy, bare 14 km fra Svartisen, langs Kystriksveien. Her bor du i hytte av ulik størrelse, i tillegg til en stor teltplass og caravanoppstillingsplass.

Ørnes Hotell

Ørnes Hotell

Ørnes hotell er et fullservice hotell. Lokalisert ved kaia i Ørnes sentrum, nært ferjekaia. Dette er et naturlig utgangspunkt for deg som ønsker komfort og samtidig utforske Svartisen, Glomfjellet og andre naturherligheter Meløy har å by på.

Hytter ved Svartisen

Hytter ved Svartisen

Bo i Storhytta eller Lillehytta ved foten av Svartisen på Kystriksvei/Meløy-siden (Engabreen). Opplev magien etter at siste båt har gått og dere er alene med elementene. Må oppleves!

Solveigs Stue

Solveigs Stue

Solveigs Stue ligger i et gammelt Nordlandshus fra 1790 med kafe/restaurant/butikk. I tillegg tilbys autentisk innredde rom for overnatting. Solveigs Stue ligger på Grønnøya i Meløy kommune.

Komme seg til Meløy

Namsos er et naturlig kommunikasjonssenter i Namdalen med gode bussforbindelser til Trondheim via Steinkjer (mange ganger daglig). Det går også buss til Grong og Brønnøysund. Det er hurtigbåtforbindelse fra Namsos til Leka via Jøa, Abelvær og Rørvik. Widerøe betjener Namsos Lufthavn, og via Trondheim lufthavn kan en enkelt ta buss opp til Namsos.

Kommunikasjonssenteret Ørnes

Noen kaller Ørnes norskekystens vakreste innseiling. Dette er et viktig kommunikasjonssenter langs Kystriksveien. Ferje, buss og hurtigbåt er samlet på  Ørnes og like ved ligger Ørnes Gamle handelsted (museum).
Ørnes er også et handelsentrum og like nord for Ørnes kai ligger flere butikker, både eksklusive klesbutikker, bokhandel, vinmonopol og mye mer.

Med fly: Fly til Bodø, og ta Nordlandsekspressen (16.30 ukedager) til Ørnes, evt buss eller lei bil i Bodø.

Hurtigbåt: Mellom Bodø og Sandnessjøen går det daglig hurtigbåtanløp til Ørnes med Nordlandsekspressen.

Buss: Daglige bussavganger mellom Ørnes og Bodø - se 177nordland.no

Hurtigruta: Hurtigruta anløper Ørnes sørfra om morgenen (0915), og nordfra kl 0700 daglig.

Enveisleie med bil: Ørnes hotell formidler bilutleie gjennom Sixt og blant annet enveisleie med bil mellom Ørnes og Bodø.