fbpx

LEKA

LEKA - NORGES GEOLOGISKE NASJONALMONUMENT

Leka er Trøndelags nordligste kommune og valgt til Norges Geologiske Nasjonalmonument. De røde serpentinfjellene og den spesielle geologien gjør øya til en av Norges vakreste og mest spesielle. Velkommen til en reise inn i jordas indre!

Filmer fra Leka

Bli med inn i jordas indre

Hva i all verden tenker du, der du står og ser ut over et landskap i gråsteinsgrått, rødt og gult. Historien om Lekas geologi starter for over 500 millioner år siden, og inneholder kontinenter som kolliderer og en øy som blir bikket over på siden. På en slik måte at du i dag på Leka kan gå fra jordas indre og følge lagene oppover i havbunnsskorpa. Det er ikke mange steder du kan i verden !

Leka. Foto: Ole Hamnes

50 merkede vandreturer

Leka er et eldorado for den turglade. Du kan velge mellom 50 løyper, alt etter tid, lyst og form. Bruk planleggingskartet og turoversikten til å velge tur og finne parkering og rutestart. Alle turene på Leka er godt merket og med opplysningsskilt ved startpunktene.

Vandring på Leka. Foto: Kristin Floa

Opplev Leka med kajakk - 18 merkede padleløyper !

Leka kan som et av de første stedene i Norge tilby hele 18 merkede padleløyper - både fysisk merking av startpunkter og også gode padlekart med informasjon om utsatte punkter langs rutene, sikre landingsplasser og annen relevant informasjon. Merkingen er kvalitetssikret av Norges padleforbund etter ny nasjonal standard for padlemerking.

Padling på Leka. Foto: Thomas Pindard

Attraksjoner Leka

Guiding i Solsemhula på Leka

Guiding i Solsemhula på Leka

Hulemaleriene i Solsemhula var de første som blefunnet i Nord Europa (1912). Leka Opplevelser tar dere med på en guidet tur (1-1,5 t.) ned i hulene.

Sykkelutleie på Leka

Sykkelutleie på Leka Book

Sykle gjennom jordas indre på Leka ! Lekamøya Spiseri ligger like ved ferjeleiet på Leka og leier ut herre, dame, og barnesykler. Inkludert i leien er hjelm, pumpe, vesker, og verktøysett.

Leka rundt på sykkel

Leka rundt på sykkel Book

Leka rundt er en lettsyklet rundtur på 26 km. Turen følger hovedveien på Leka, rundt øya. Vi anbefaler å sykle med klokka.

Guidet vandring i Skeisnesset

Guidet vandring i Skeisnesset

Bli med på en guidet vandring i et landskap med spor etter mennesker fra steinalder til nåtid, med blant annet stienaldertufter og mektige gravrøyser, geologiløype, familieløype, rikt planteliv og åpen steinhytte.Bli kjent med livet på Leka før og nå med historie, lek, sagn og saga.

Overnatting Leka

Leka Brygge

Leka Brygge

Leka Brygge har 13 høystandard leiligheter ved vannkanten på vakre Leka. Fra 2021 er det også mulig å bo i helt nye rorbuer. Leier ut kajakk, båt og sykler, slik at man fritt kan utforske Leka. Har også gode konferansefasiliteter i form av egnede møterom og catering.

Leka Motell og Camping

Leka Motell og Camping

Steinhytter og caravanplasser med panoramautsikt. Motellrom og høystandard familieleiligheter. Romslige utleiebåter med vindskjerm og tak (15 - 230 HK 4 takt motorer).

Leka Hytte

Leka Hytte Book

Leka Hytter tilbyr overnatting i to store og moderne høystandard hytter med utsikt mot fjorden og Heilhornet.

Vertshuset Herlaug

Vertshuset Herlaug Book

Vertshuset Herlaug ligger rett opp for havna på Leka og med flott sjøutsikt. Her får du et helt hus for deg selv, med 5 soverom og 8 sengeplasser. Det er to hus som leies ut til overnatting. Gunstige ukespriser og båtutleie.

Transport

Med fly og offentlig transport: Den enkleste måten å komme seg til Leka er enten fly med Widerøe til Rørvik eller Namsos, og derfra hurtigbåt helt fram, eller tog/buss Trondheim - Namsos, så hurtigbåten helt fram. Det er også mulig å ta tog til Grong og med buss videre.

Med bil til Leka: Kommer dere sørfra langs Kystriksveien er det to hovedruter opp til øya. Raskeste vei er Steinkjer - Grong - Høylandet via E6 og tar ca 4,5 timer fra Trondheim. Mange velger likevel ruta Steinkjer - Namsos - Rørvik - Leka som tar ca 6 timer i kjøretid.