fbpx

Leirfjord

Leirfjord ligger sentralt på Helgelandskysten, 5 km nord for Sandnessjøen (Alstadhaug) over Helgelandsbrua. Det er forbindelse via Fv78 til Mosjøen. Kommunesenteret Leland ligger ved Fv17, på nordsiden av Leirfjorden.

Attraksjoner i Leirfjord

Øvre Forsland kraftverk

Øvre Forsland kraftverk

Bare et par steinkast fra FV17 30 kilometer nord for Sandnessjøen har en nå muligheten til å gå tur inn til et av Norges absolutt vakreste kraftverk. Fra parkeringa går tilrettelagt vei 3 km opp vakre Forslandsdalen og ender opp ved Øvre Forsland Kraftverk.

Leirfjord Museum

Leirfjord Museum

Bergh Brygga er en del av Helgeland Museum og ligger på Nedre Leland i Leirfjord kommune, like nord for Sandnessjøen. Her kan du besøke "gammel butikken" med interiør fra 1900 og med varer som er nesten like gamle.

Wangbrygga

Wangbrygga

Wangbrygga er et lite koselig museum i Bardal i Lerirfjord, en liten avstikker fra Fv17 - Kystriksveien. Museet består av en brygge hvor du finner en gammel butikk, utstillinger og en liten café.

Overnatting i Leirfjord

Kvitneset camping

Kvitneset camping

Kvitneset Camping tilbyr overnatting i høystandard hytter, samt rom og oppstillingsplasser for bobil/campingvogn - Kvitneset ligger ideelt plassert i Leirfjord kommune ca 30 km fra Sandnessjøen og 50 km fra Mosjøen.

Nikolaisenbrygga

Nikolaisenbrygga

Nikolaisenbrygga ligger i Bardal i Leirfjord kommune, like nord for Sandnessjøen. Nærmeste nabo er Wangbrygga (museum) og beliggenheten er idyllisk ved utløpet til Bardalelva med laks og ørretfiske. Her overnatter du komfortabelt med høy standard.