fbpx

TOPP 10 I GILDESKÅL

10 OPPLEVELSER I GILDESKÅL

Det er flere grunner til å senke farten litt når dere kjører inn i Gildeskål, for her er det mange steder dere ikke burde gå glipp av. 10 på topp-lista fra Gildeskål inkluderer blant annet en av Norges lengste "sydenstrender", en lite kjent , men uforglemmelig båttur inn Beiarfjorden, en av Norges mest tradisjonsrike middelalderkirker, og et visningssenter for havbruk.

TOPP 10 I GILDESKÅL

Gildeskål kirkested

Gildeskål kirkested

På det gamle kirkestedet i Gildeskål, kan du oppleve suset av gammel kulturhistorie! Her ligger den tradisjonsrike middelalderkirken av stein fra 1100-årene med sitt vakre og særegne inventar, slik det var for over 300 år siden!

Nordarnøy Kystfort

Nordarnøy Kystfort

Tysk festningsanlegg fra 2.verdenskrig, bygd 1941/42. Anlegget ligger på Nordarnøy om lag 6 km fra fergekaia på Sørarnøy.

Langsanden

Langsanden

Langsanden er over 2 kilometer lang, og er nok en av de største sandstrendene du har sett i Norge. Det store kunstprosjektet «SALT» ble gjennomført her gjennom 2014 og 2015

Topptur til Sandhornet

Topptur til Sandhornet

Fra Sandhornet (993 m.o.h) kan man se nesten hele Salten på en klar godværsdag. Sandhornet er et godt synlig landemerke sett fra Bodø, og mange tar turen til nettopp denne toppen om de skal velge seg én topptur i regionen

Seifiske i Kjellingstraumen

Seifiske i Kjellingstraumen

3 mil sør for Saltstraumen ligger vakre Kjellingstraumen. Ikke like kjent som storebror i nord, men med like gode muligheter for seifiske.

Øya Langholmen landskapsvernområde

Øya Langholmen landskapsvernområde

I det vakre området i Øya/Langholmen landskapsvernområde på Inndyr kan du vandre langs fjæresteinene i et område med store botaniske verdier.

Den glömda staden og Thai-huset

Den glömda staden og Thai-huset

En annen tid, et annet sted. Lite vet de som passerer forbi, hva som skjuler seg noen hundre meter fra Kystriksvegen. En gammel bosetting, et Thailandsk landskap, et samisk bygg. Eller er det det?

Ureddplassen - Nasjonal Turistveg

Ureddplassen - Nasjonal Turistveg

Ureddplassen er et av nordlandskystens aller beste steder for å beskue både øyriket og midnattssol. Rasteplassen tilbyr en mektig utsikt mot storhavet, mot Fugleøya og Lofotveggen. Ureddplassen er en del av Nasjonal Turistveg Helgelandskysten.

Prestegårdsbutikken

Prestegårdsbutikken

Prestegårdsbutikken er en samling med spennende gründerbedrifter som har tilhold på Gildeskål kirkested. Ta turen innom og kombiner dette med et besøk i Gildeskål Gamle Kirke.