fbpx

GILDESKÅL

STORSLAGEN KYSTNATUR

Gildeskål ligger i Salten og byr på storslagen kystnatur med fjorder og utallige øyer. Hvis du vil oppleve en vakker fjelltur bør du ta en avstikker fra FV17 til Sundsfjordfjellet eller Sandhornet. Langs Kystriksveien (Fv17) på grensen mellom Gildeskål og Meløy, ligger Ureddplassen. Her er det en bred terrasse med utsikt utover fjorden og havet, samt det som har blitt kalt "verdens flotteste utedo" av britisk presse. Ureddplassen er et minnested for de omkomne ombord på ubåten Uredd som gikk på en mine i Fugløyfjorden under 2. verdenskrig.

Du kan dra på øyhopping til Sandhornøy, Arnøyene, Fleinvær, Nord- og Sørfugløya med hurtigbåt fra Bodø eller bygdebåten fra Inndyr. På Sandhornøya ligger Langsanden, en to kilometer lang sandstrand. På øya finner du også Følvika, hvor du blant annet kan overnatte i den nye domen på stranda. Se ellers vår 10 på topp- liste over hva du kan se og gjøre i Gildeskål.

Fra sykkelsetet kommer du nærmere natur, folk og dyreliv, og mulighetene til å kombinere sykkel, hurtigbåt og ferje er mange. Gode gjestehavner finnes på Nygårdsjøen, Kjøpstad, Inndyr, Sandhornøy og Arnøyene.

DRA PÅ SYKKELTUR

Vi har laget et sykkelturforslag med utgangspunkt på Inndyr og med overnatting på Heimsjyen. Sykler kan leies på Gildeskål Vekst på Inndyr.

Foto: Olav Breen

Bodø – Gildeskål – Bodø på 3 dager

Bodø – Gildeskål – Bodø med sykkel, 3 dager. For deg som ønsker en 3-dagers sykkeltur anbefaler vi denne som begynner med en flott båttur fra Bodø til øyriket i Gildeskål. Underveis får du oppleve storslått natur med høye fjell og lange sandstrender.  Ei interessant middelalderkirke, sjeldne orkideer og nærkontakt med laks er andre opplevelser …

Les mer

Foto: Nathan Hoover

Sykkeltur: Sandhornøya rundt med utgangspunkt Inndyr

Sandhornøya rundt med utgangspunkt Inndyr Bestilling Turbeskrivelse Dag 1. Inndyr – Kjellingstraumen På turen fra Inndyr til Sund stopper du på Gildeskål gamle kirkested og får en guidet omvisning i Gildeskål Gamle Kirke. En flott måte å bli kjent med stedets historie på. Ta også turen ut på kirkegården og se noen av de gamle …

Les mer

Båten til Svartisen. Foto: Olav Breen

Bodø – Svartisen på sykkel (5 eller 6 dager).

BODØ – SVARTISEN PÅ SYKKEL (5 ELLER 6 DAGER). Sykkelturen går til Saltstraumen og videre til Gildeskål med høye fjell og lange sandstrender og ender opp ved Norges nest største isbre Svartisen. Dette er en sykkeltur med dagsetapper opp til 60 km og høydeforskjellene på noen av strekningene gjør dette til en nokså krevende tur. …

Les mer

ATTRAKSJONER I GILDESKÅL

Gildeskål kirkested

Gildeskål kirkested

På det gamle kirkestedet i Gildeskål, kan du oppleve suset av gammel kulturhistorie! Her ligger den tradisjonsrike middelalderkirken av stein fra 1100-årene med sitt vakre og særegne inventar, slik det var for over 300 år siden!

FOGG Gildeskål

FOGG Gildeskål

Norske FOGG Gildeskål er klesmerket for den moderne eventyreren som ikke kompromisser på stil eller etikk.

Den Gilde omvei - Gildeskål

Den Gilde omvei - Gildeskål

Den Gilde Omvei tar deg fra fylkesvei 17 og ut mot Sandhornøya og videre til Inndyr. En fantastisk avstikker om du ønsker storslagne naturopplevelser og kultur/historie. Høydepunktene er Langsanden ei 2 km lang sandstrand og Gildeskål Gamle kirke.

OVERNATTING I GILDESKÅL

Heimsjyen

Heimsjyen Book

Heimsjyen ligger i kommunesenteret Inndyr, 7 km fra Kystriksveien og 2 km fra middelalderkirken Gildeskål Gamle Kirke. Heimsjyen tilbyr overnatting i enkelt- og dobbeltrom, samt matservering.

Følvika - a northern retreat

Følvika - a northern retreat Book

Et idyllisk sted på ei halvøy på Sandhornøya i Gildeskål kommune. Utsikt mot skipsleia og to sandstrender omgir dette stedet som er perfekt for deg som søker stillhet og ro i naturen. Her bor du i dobbeltrom, eller en eksklusiv dome ved sjøen.