Dønna

Dønna

Dønna har alt – Naturen er frodig og gavmild og det hviler et historisk sus over øya.  Her kan du oppleve innlandsnatur med skog, våtmark og høge fjell, samt typisk kystnatur med nakne holmer og skjær. Dønna er en selvfølge hvis du velger å øyhoppe på sykkel, og kombiner gjerne med en vandretur på Dønnesfjellet for å nyte midnattssola. På øya vises det mange hendelser fra fortiden. Dønnes Kirke og Dønnes gård kan anbefales på det sterkeste.

Dønna ligger en kort ferjetur fra Sandnessjøen. Øya anløpes også av hurtigbåt til/fra Bodø/Nesna/Sandnessjøen. En annen mulighet er å ta ferje fra Søvik i Alstadhaug til Silvalen på Herøy. Du kjører eller sykler gjennom Herøys  kystlandskap, over imponerende men til dels smale broer, og videre gjennom et fint kupert landskap til Dønna. Det er mange fine fotostopp underveis som kan by på uforglemmelige opplevelser.

En populær attraksjon er den 858 m høye Dønnamannen på sørsiden av Dønna. Fra toppen tilbyr Dønnamannen en enestående utsikt til en rekke særpregede fjellformasjoner på Helgelandskysten, som Vega, Lovund og Træna. Det er merket sti til toppen. Kommunesenteret på Dønna heter Solfjellsjøen, og ferjeleiestedet er Bjørn.

Attraksjoner på Dønna

Mektige Dønnamannen: Foto: Inge Ove Tysnes

Turforslag Dønnamannen

Turforslag Dønnamannen Dønnmannen ligger på øya Dønna lett tilgjengelig fra Sandnessjøen med ferje. Turen er klassifisert som utfordrende – og passer best for de litt turvante. En del bratte partier gjør rutene fysisk krevende, og det er ikke anbefalt med høydeskrekk. Beregn ca 5 – 6 timer på turen. Turbeskrivelse Vanskelighetsgrad: Utfordrende (både luftige og …

Read moreTurforslag Dønnamannen

Dønna Museum

Dønna Museum

Nordvika gamle handelssted ligger på øya Dønna på Helgeland, og representerer et av de gamle nordnorske handelsstedene. Handelsstedet var på sitt mest velbeslåtte i 1880-åra og hadde i sin tid både handel, gjestgiveri, poståpneri og telefonsentral.

3 Kalver - restaurant/gårdskafé på Dønna

3 Kalver - restaurant/gårdskafé på Dønna

Restauranten / gårdskafeen 3 kalver på Dønna serverer mat tuftet på lokale mattradisjoner, og med råvarer fra lokale leverandører. Meny etter sesong og råvaretilgang, men med hovedfokus på fisk. De tilbyr også overnatting.

Dønnes Kirke

Dønnes Kirke

Dønnes kirke på Dønna på Helgelandskysten har blitt kåret til Nord-Norges vakreste kirke. Her befinner Norges mest tallrike maousuleum seg. Kirken ligger like ved Dønnes Gård. En omvisning i kirken er noe du bør få med deg når du besøker Dønna.

Overnatting på Dønna

Dønnes Gård

Dønnes Gård

Helt nord på øya Dønna ligger denne historiske gården. En gang et mektig gods, i dag et trivelig overnattingsted med 800 års historie. Her overnatter du i historiske omgivelser og spiser hjemmelaget mat. Ikke gå glipp av omvisningen i Dønnes Kirke.

Brygga Dønna

Brygga Dønna

Brygga ligger i ett område med rikt fugleliv og gode fiskemuligheter på øya Dønna utenfor Sandnessjøen. Overnatting i leiligheter eller rom, i rolige omgivelser. Brygga Dønna er et godt utgangspunkt for turer på Dønna og Herøy, med bil eller sykkel

Dønna Rorbuer Bøteriet

Dønna Rorbuer Bøteriet

I det gamle Bøteriet på Dønna finner du restaurant og overnatting. Flott beliggenhet ved sjøen og muligheter for fiske. Overnatting i rom, rorbuer, eller leiligheter.