fbpx

BRØNNØY OG BRØNNØYSUND

BRØNNØY & BRØNNØYSUND

Et av Norges mest kjente landemerker ligger like ved kystbyen Brønnøysund; Torghatten med det store hullet rett gjennom fjellet er en fascinerende opplevelse. De senere årene har Brønnøysund fått flere spennende serveringssteder med svært høy kvalitet, og også utenfor sentrum finner du unike overnattings- og spisesteder hvor kvaliteten på maten er i fokus.

Brønnøysund er den sørligste byen på Helgelandskysten og i Nordland, samt regionsenter på Sør-Helgeland. Av mange forbindes Brønnøysund med Brønnøysundregistrene. Brønnøysund er virkelig en kystby - med hurtigruteanløp, skipstrafikk og ei flott gjestehavn. Her møter man gjerne Hurtigruta, som kommer innom hver ettermiddag på vei sørover.

Som regionsenter byr også Brønnøysund på et rikt utvalg av butikker. Er du på jakt etter noe spesielt anbefales Lokalmatbutikken.
Byen er et godt utgangspunkt for å oppleve både Himmelblåøya Ylvingen og Vega med sin verdensarv. Brønnøy kommune er en del av Trollfjell Geopark.

Bruk Brønnøysund som utgangspunkt til store sykkelopplevelser !

Brønnøysund er et naturlig utgangspunkt for sykkelturer på hele Helgelandskysten. Våre turforslag inkluderer både helgeturer til Vega og Torghatten, og også den klassiske øyhoppingsturen mellom Brønnøysund og Sandnessjøen.

Øyhoppingmed sykkel på Hegelandskysten. Foto: Erlend Haarberg

Øyhopping med sykkel på Helgeland – klassikeren

Øyhopping med sykkel på Helgeland: Den klassiske 5 dagers turforslag med øyhopping Med utgangspunkt i Brønnøysund eller Sandnessjøen, ligger en øyverden med over 12 000 øyer tilgjengelig. Hopp fra øy til øy langs en av norges vakreste sykkelruter. 5 – dagers turforslag med utgangspunkt i Brønnøysund. Det er mange varianter av denne sykkelturen, og den …

Read moreØyhopping med sykkel på Helgeland – klassikeren

Smak og sykkellykke, Brønnøysund. Foto Terje Rakke

Øyhopping med sykkel på Helgeland – sykkel og matopplevelse

Øyhopping med sykkel på Helgeland: Smak- og sykkellykke Kom, smake og sykle i øyriket DETTE ER SYKKELTUREN FOR MATELSKERE. BRØNNØYSUND OG VEGA LEVERER. Bli med på en 4 dagers sykkelpakke med matopplevelse i øyriket. Med utgangspunkt i Brønnøysund får du oppleve høydepunkter som Torghatten og verdensarvøya Vega. Og ikke nok med det – her finner …

Read moreØyhopping med sykkel på Helgeland – sykkel og matopplevelse

Matopplevelser i Brønnøy og Brønnøysund

Visste du at Brønnøysund har flere av Kystriksveiens beste restauranter - alle med fokus på lokale råvarer, og en av de koseligste kafeene langs Nordlandskysten ?

Restaurant Sagastua

Restaurant Sagastua

På restaurant Sagastua rett nord for Brønnøysund inviteres du bokstavelig talt inn i huset til vertskapet på Tilrem. Kystriksveiens mest hjemmekoselige restaurant har en helt spesiell atmosfære. Bordbestilling.

Torghatten Strandrestaurant

Torghatten Strandrestaurant

I Torghatten StrandRestaurant fokuseres det på matopplevelser med utgangspunkt i lokalt fanget fersk fisk fra Helgeland. Bordbestilling.

KRED - Pub / Restaurant / Livescene

KRED - Pub / Restaurant / Livescene

KRED er en restaurant / café / pub i sentrum av Brønnøysund. Her finner du blant annet byens beste burgere, gratis wifi, og en koselig uformell atmosfære.

Svang

Svang

Velkommen til Svang Restaurant og Vinbar midt i hjertet av Brønnøysund sentrum. Svang serverer norsk og nordisk mat basert på lokale råvarer, gjerne ispedd inspirasjon fra både asiatisk og ulike europeiske kjøkken. 3-7 retters skiftende meny etter råvaretilgang/sesong.

Goma

Goma

Koselig og moderne kafé midt i storgata i Brønnøysund. Goma serverer hjemmelaget mat, både lunsj og middag og er også pub med rikt utvalg.

Attraksjoner i Brønnøy

Torghatten. Foto: Bård Løke

Torghatten – Norges mest kjente fjellformasjon

Torghatten – fjellet med hull tvers gjennom Torghatten, med sitt særpregede hull tvers gjennom, er både nasjonalt og internasjonalt kjent. Sagnet sier at det var Hestmannens pil som er opphavet til hullet gjennom hatten, mens de faglærte mener det var isen som gravde ut det imponerende hullet. I dag kan du enkelt sykle eller kjøre …

Read moreTorghatten – Norges mest kjente fjellformasjon

Norsk Havbrukssenter

Norsk Havbrukssenter

Har du lyst til å bli bedre kjent med oppdrettsfisk og livet i havet? På Norsk Havbrukssenter kan du lære om moderne fiskeoppdrett og miljøet rundt oppdrettsanleggene.

Nevernes Havn

Nevernes Havn

Nevernes Havn - senter for kystkultur på Helgeland. Nevernes havn byr på et imponerende mangfold av ulike historiske utstillinger, kunstgallerier, krigsmuseum, og informasjonssenter for Lomsdalen nasjonalpark.

Hildurs Urterarium

Hildurs Urterarium

Hildurs Uterarium har vært et samlingspunkt for mennesker helt siden vikingtiden, og ennå den dag i dag samles folk fra fjern og nær for å nyte fantastisk natur, smakfull mat og godt selskap. Vi som ønsker deg velkommen på Hildurs Urterarium ser på oss selv som en stor familie. I stor grad er vi faktisk det, og det er vårt eget hjem vi inviterer deg inn i.

Velfjord Bygdemuseum

Velfjord Bygdemuseum

Bygninger og gjenstander fra bonde- og fiskekulturen. Velfjord bygdemuseum ligger i vakre omgivelser ved Strengevatnet i Brønnøy kommune. Dette er en del av Helgeland Museum og det finnes også en egen avdeling i Hommelstø, noen få kilometer unna.

Overnatting i Brønnøy

Torghatten Camping

Torghatten Camping

Torghatten Camping ligger vakkert til ved foten av fjellet Torghatten, ca 15-20 min. med bil fra Brønnøysund sentrum. Anlegget har høystandard leiligheter og hytter. Her kan du også spise godt på Strandrestauranten.

Thon Hotel Brønnøysund

Thon Hotel Brønnøysund

Fullservice hotell midt i sentrum av Brønnøysund. Kun 300 meter til Hurtigrutekaia og 2 km til Brønnøy Lufthavn. Stor parkeringsplass utenfor hotellet

Thon Kystferie Apartments

Thon Kystferie Apartments

Thon Kystferie Apartments tilbyr leie av ferieleiligheter helt nord på øya Torget, vis-à-vis Brønnøysund sentrum. Fra leilighetene kan du nyte utsikten over båtlivet i Brønnøysundet. Her passerer Hurtigruta rett utenfor leilighetene.

Skogmo familiecamping

Skogmo familiecamping

Skogmo familiecamping ligger ca 12 km sør for Brønnøysund langs Kystriksveien. Skogmo har utleiehytter,oppstillingsplass for bobil, campingvogn og telt, samt servicebygg for campingen.

Corner Hotell

Corner Hotell

På Corner Hotell bor du sentralt og komfortabelt, midt i Brønnøysund. Hotellet ligger et steinkast fra busstasjon og anløp for hurtigbåt og hurtigrute. Restauranter og butikker ligger også innom gåavstand.

Vassenget

Vassenget

Vassenget ligger i praktfulle omgivelser i Velfjord, sør på Helgeland, ca. 6 km. fra tettstedet Hommelstø og ca. 35 km. fra Brønnøysund.

Mosheim camping

Mosheim camping

Mosheim camping er en liten hjemmekoselig campingplass, som ligger ca 3 km nord for Brønnøysund.

Norsk Havbrukssenter – rorbuer

Norsk Havbrukssenter – rorbuer

Ved Norsk Havbrukssenter på Toft rett utenfor Brønnøysund og på vei mot Torghatten kan du leie nye moderne rorbuer med sjøutsikt mot Toftsundet.

Torgarhaugen Bed & Breakfast Torghatten

Torgarhaugen Bed & Breakfast Torghatten

Torgarhaugen Bed & Breakfast er et helt nytt overnattingssted ved foten av det sagnomsuste fjellet Torghatten rett utenfor Brønnøysund. Torgarhaugen tilbyr rimelig overnatting i rom med eller uten frokost.