fbpx

BODØ

NORDLIGSTE BY LANGS KYSTRIKSVEIEN

Bodø er den nordligste byen langs Kystriksveien og for mange porten til Lofoten. Her ligger Norsk Luftfartsmuseum og verdens sterkeste malstraum Saltstraumen.

I Bodø finner du et rikt kulturliv, samt ett stort utvalg av spisesteder og butikker. I 2014 passerte Bodø 50 000 innbyggere.

På samme måte som Steinkjer i motsatt ende av Kystriksveien er også Bodø en gjenreisningsby etter andre verdenskrig. Bodø har også i moderne tid opplevd stor utbygging av sentrum, blant annet med nytt kulturhus og et stort hotell. Bodø by er i tillegg til å være fylkeshovedstad i Nordland også det naturlige sentrum i Salten.

Bodø by er omsluttet av fantastisk natur. I vest ligger Lofotveggen og mot øst ligger Norges nasjonalfjell Stetind. Her er det rike muligheter for friluftsliv. I og rundt Bodø by er det mange turmuligheter blant annet til Rønvikfjellet og Keiservarden.

Bodø som utgangspunkt for sykkelturer

Mange bruker Bodø som utgangspunkt for sykkelturer til Lofoten, men stadig flere kombinerer også turen med en sykkeltur sørover langs Kystriksveien. Her er valgmulighetene uendelige - du kan sykle ned mot Meløy og Svartisen eller ta Nordlandsekspressen og lande i Sandnessjøen - og sykle ut herfra. Vi gir deg tipsene.

Foto: Olav Breen

Bodø – Gildeskål – Bodø på 3 dager

Bodø – Gildeskål – Bodø med sykkel, 3 dager. For deg som ønsker en 3-dagers sykkeltur anbefaler vi denne som begynner med en flott båttur fra Bodø til øyriket i Gildeskål. Underveis får du oppleve storslått natur med høye fjell og lange sandstrender.  Ei interessant middelalderkirke, sjeldne orkideer og nærkontakt med laks er andre opplevelser …

Les mer

Båten til Svartisen. Foto: Olav Breen

Bodø – Svartisen på sykkel (5 eller 6 dager).

BODØ – SVARTISEN PÅ SYKKEL (5 ELLER 6 DAGER). Sykkelturen går til Saltstraumen og videre til Gildeskål med høye fjell og lange sandstrender og ender opp ved Norges nest største isbre Svartisen. Dette er en sykkeltur med dagsetapper opp til 60 km og høydeforskjellene på noen av strekningene gjør dette til en nokså krevende tur. …

Les mer

Øyhoppingmed sykkel på Hegelandskysten. Foto: Erlend Haarberg

Øyhopping med sykkel på Helgeland – klassikeren

Øyhopping med sykkel på Helgeland: Den klassiske 5 dagers turforslag med øyhopping Med utgangspunkt i Brønnøysund eller Sandnessjøen, ligger en øyverden med over 12 000 øyer tilgjengelig. Hopp fra øy til øy langs en av norges vakreste sykkelruter. 5 – dagers turforslag med utgangspunkt i Brønnøysund. Det er mange varianter av denne sykkelturen, og den …

Les mer

Attraksjoner i Bodø

Jektefartsmuseet

Jektefartsmuseet

Jektefartsmuseet i Bodø tar deg med om bord på en seilas inn i den spennende historien om jektefart og handel langs norskekysten. Vår unike bevarte jekt Anna Karoline er navet i vår utstilling.

Bymuseet i Bodø

Bymuseet i Bodø

Ønsker du å bli bedre kjent med Bodø by legger du turen innom Bymuseet i Bodø. Den ærverdige bygningen fra 1903 ligger midt i sentrum. I tillegg til den faste utstillingen har museet skiftende utstillinger gjennom året.

Opplev Nord - Sykkelutleie & sykkelturer

Opplev Nord - Sykkelutleie & sykkelturer

#Elsykkelgliset - glede på to hjul! Vil du utforske Nordland kan du leie elektriske terrengsykler, elektriske landeveissykler eller vanlige sykler (for "akustisk" sykling som vi sier) hos oss i Bodø. En populær sykkelrute på 3 - 4 dager er ned til Svartisen. Denne turen kan også kombineres med hurtigbåt på returen tilbake til Bodø.

Overnatting i Bodø

Saltstraumen camping

Saltstraumen camping Book

PlusCamp Saltstraumen ligger 33 kilometer fra Bodø, ved Fv 17 og Saltstraumbrua, og har verdens sterkeste malstrøm som nærmeste nabo. Her kan du velge mellom enkle hytter uten vann, eller store familiehytter og leiligheter.

Camp Saltstraumen Elvegård

Camp Saltstraumen Elvegård

Camp Saltstraumen Elvegård ligger ved selve Saltstraumen, verdens sterkeste malstraum. Her kan du overnatte i hytter eller i din bobil/campingvogn. Ønsker du å benytte telt er det også mulig. Campingplassen ligger stille og rolig omgivelser.