fbpx

Verdens vakreste turistvei

Kystriksveien byr på flotte opplevelser, både for den som kjører egen bil, og ikke minst den som velger å ta sykkelen fatt. Langs ruta vil du møte på mange kjente severdigheter. Leka, Torghatten, De Syv Søstre, Svartisen og Saltstraumen ligger som perler på en snor og er lett tilgjengelige. Velkommen til en av verdens vakreste turistveier.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

HVOR MANGE DAGER BØR VI BEREGNE?
Du kan kjøre Kystriksveien på en dag, men er du på ferie bør du kanskje bruke en uke. Da har du også tid til å besøke noen av de mange øyene langs veien.

BØR JEG BESTILLE FERJEPLASS?
Det er ikke mulig å bestille plass på ferjene langs Kystriksveien. Møt opp i god tid (dvs. ca. 30 min) før avgang. Normalt er det ikke ferjekøer langs Kystriksveien, men i juli når trafikken er på topp kan du måtte regne med noe ventetid.

BØR JEG BESTILLE OVERNATTING PÅ FORHÅND?
I juli bør du absolutt bestille overnatting på forhånd. Ofte viser det seg at man ender opp med å bruke uforholdsmessig mye tid på å finne et overnattingssted. Tenk på hvor mye spennende du kunne ha gjort i stedet.

Kystriksveien Reiseliv hjelper deg gjerne med å planlegge turen og booke nødvendige overnattinger og aktiviteter.

HVOR MANGE FERJER ER DET LANGS KYSTRIKSVEIEN?
Langs selve Fv17 er det 6 ferjer. Velger du å kjøre Fv769 mellom Namsos og Rørvik blir det totalt syv ferjer. I tillegg kommer ferjene ut til øyene.

HVOR MYE KOSTER FERJENE?
Prisen på ferjene avhenger av kjøretøyets lengde.  For bil med henger (f.eks campingvogn) gjelder egne takster (bil med henger under totalt 10 meter er to ganger ordinær biltakst.  Over 10 meter er det tre ganger ordinær biltakst.

Vi anbefaler å kjøpe Autopass Ferjekort som gir 50 % rabatt.  Dette må ordnes i god tid før avreise fordi kortet må sendes i posten til din hjemmeadresse.  For mer info se autopassferje.no

KAN JEG BETALE MED KORT PÅ FERJENE?
Ja, også kontanter.

KAN JEG STOLE PÅ AT FERJERUTENE I REISEHÅNDBOKA ER RIKTIGE?
Reisehåndboka trykkes i desember og fram til sommeren hender det at det blir gjort enkelte endringer i rutene. Om du skal være 100 % sikker bør du sjekke ferjerutene like før du drar på ferien. Dette gjør du enklest ved å gå til ruteinformasjonen.

HVA BØR JEG IKKE GÅ GLIPP AV LANGS KYSTRIKSVEIEN?
Det vil nok variere fra person til person, men noen høydepunkter ligger så opp i dagen at det ville være synd "å bare kjøre forbi". Bruk tid på å planlegge turen. Bruk reishåndboka for Kystriksveien og besøk turistkontorene langs veien. I Reisehåndboka finner du bla. en topp-20 liste over severdigheter.

HVOR KJØRER JEG FØR OG ETTER KYSTRIKSVEIEN?
I sør ligger Innherred med Steinkjer hvor Kystriksveien starter.  Der ligger bla. Den Gyldne Omveg som er en spennende avstikker fra E6 for den matglade og kunstinteresserte.  På Innherred ligger Stiklestad Nasjonale Kultursenter og 120 km sør for Steinkjer kommer du til Trondheim.

Mange fortsetter turen fra Bodø til Lofoten med ferje til Moskenes. Litt lenger nord ligger Vesterålen med blant annet Andøya (Hvalsafari).

KAN VI SE MIDNATTSOLEN LANGS KYSTRIKSVEIEN?
Midtnattsolen kan du se fra Polarsirkelen og nordover fra ca. 5 juni til 10 august. Det er flere flotte utsiktspunkter langs Kystriksveien,  for eksempel fra Dønnesfjellet på Dønna eller fra Ureddplassen (langs Fv17) mellom Gildeskål og Meløy kommune.

HVA ER KYSTRIKSVEIEN?

Kystriksveien er Fylkesvei 17 fra Steinkjer til Bodø, samt tilstøtende områder/øyer. Veien er på hele 650 km, går gjennom 21 kommuner og to fylker. Det er seks ferger på strekningen. For å få mest mulig ut av turen anbefaler vi minst fem dager på ruta.

De fleste kjører egen bil/bobil og det gir selvsagt en stor frihet, men opplevelsen blir minst like bra om du velger å kombinere med offentlig transport eller sykkel.

MED SYKKEL: Kystriksveien er ideell for sykling. Du kan ta en 2-3 dagers sykkeltur med egen eller leid sykkel eller kanskje sykle hele Kystriksveien. Om du ønsker en fysisk utfordring eller en enklere og kortere tur er det mange muligheter. Se våre sykkelsider.

MED OFFENTLIG TRANSPORT: Det et godt mulig å oppleve Kystriksveien med offentlig transport. Knutepunktene Trondheim/Namsos, Brønnøysund, Mosjøen, Sandnessjøen, og Bodø er naturlige startpunkter enten via fly eller tog og buss.

HVA BEHØVER JEG AV INFORMASJON?

Kystriksveien Reisehåndbok er en gratis guide med informasjon om fergeruter, overnatting og severdigheter. Den gis ut hvert år. Boka er gratis, men du betaler litt for frakt.

I vår nettbutikk finner du en rekke gode kart og bøker. Olav Breens Reiseguide er utmerket for deg som vil ha litt mer enn korte brosjyretekster.

Kystriksveien Reisehåndbok

Kystriksveien Resiehåndbok – gratis reisehåndbok Kystriksveien Reisehåndbok er et «must» for den som skal reise langs Kystriksveien. Den inneholder informasjon om ferjeruter, attraksjoner og overnatting. Bestill papirutgaven her Reisehåndboka for Kystriksveien er en liten hendig brosjyre i A6 format.  Reisehåndboka er på 150 sider. Har du denne tilgjengelig er dette den raskeste måten å få …

Les mer