fbpx

Unik overnatting langs Kystriksveien

Er du ute etter noe mer enn bare en seng å sove i? Kanskje er du interessert i å lære om hvordan livet langs kysten ble levd i tidligere tider, spise usedvanlig god mat, eller hva med å sove under en isbre? Langs Kystriksveien finnes det en rekke overnattingssteder som kan by både på spektakulære naturopplevelser, og spennende kystkultur. Vi gir deg tipsene.

Gammelbutikken på det gamle handelsstedet på Støtt
Gammelbutikken på det gamle handelsstedet på Støtt. Foto: Olav Breen

DER HISTORIEN SITTER I VEGGENE

Handelsstedene var både maktsentra og livsviktige knutepunkt for handelen langs Nordlandskysten. I dag kan du besøke flere av de gamle handelsstedene, bo godt i de historiske bygningene, og bli kjent med den spennende historien. Alle disse overnattingsstedene har gode restauranter og et kjøkken basert på lokale råvarer, som ofte er fisk!

Lensmannsgården

Lensmannsgården Book

Lensmannsgården tilbyr overnatting i rom i trivelig gammelt hus og nyoppusset stabbur. Stedet ligger langs Fv17 mellom Steinkjer og Namsos. Sommeråpen Kafé og galleri med glasskunst.

Abelvær Gård

Abelvær Gård Book

Abelvær Gård er et gammelt handelssted der familien Brandtzæg drev handel, fisketilvirkning, notbruk, og gårdsdrift fra 1802. I dag kan gjester på Abelvær gård bo i leiligheter og rom i historisk stil.

Støtt brygge

Støtt brygge Book

Tilbring natten i historiske omgivelser på Stabburet, Rorbua eller Bakeriet, og spis på en av Nordlands beste sjømatrestauranter. Du kan overnatte i den nyrestaurerte rorbua eller stabburet som opprinnelig er fra 1700 tallet. I Bakeriet, som åpnet i 2018, tilbys åtte flotte dobbeltrom med privat dusj og wc.

Handelsstedet Forvik

Handelsstedet Forvik Book

Handelsstedet Forvik har historie fra over 200 år tilbake, og er et av Nord-Norges eldste handelssteder. Handelsstedet Forvik finner du på ferjeleiet på Forvik i Vevelstad mellom Brønnøysund og Sandnessjøen. Her leies det ut 5 rom til overnatting. I tillegg drives Kaffebrenneriet og Naustloftet Kafé og Restaurant her.

Dønnes Gård

Dønnes Gård Book

Helt nord på øya Dønna ligger denne historiske gården. En gang et mektig gods, i dag et trivelig overnattingsted med 800 års historie. Her overnatter du i historiske omgivelser og spiser hjemmelaget mat. Ikke gå glipp av omvisningen i Dønnes Kirke.

Vevelstad Gjestegård

Vevelstad Gjestegård Book

Vevelstad Gjestegård tilbyr overnatting med frokost i historiske omgivelser like ved sentrum av Vevelstad, en liten kommune rett nord for Brønnøysund. Gjestegården byr på hjemmelaget lokal tradisjonsmat. Gårdsbutikk på stabburet.

FØLVIKA NORTHERN RETREAT

FØLVIKA NORTHERN RETREAT Book

Et idyllisk sted på ei halvøy på Sandhornøya i Gildeskål kommune. Utsikt mot skipsleia og to sandstrender omgir dette stedet som er perfekt for deg som søker stillhet og ro i naturen. Her bor du i eksklusive glassdomer, Følvika Eye og Følvika Eagle Eye, rett ved sjøen og med 360 graders utsikt.

Solveigs Stue

Solveigs Stue Book

Solveigs Stue ligger i et gammelt og sjarmerende Nordlandshus fra 1790 med kafe, restaurant og butikk. Her tilbys også overnatting i autentisk innredde rom. Solveigs Stue ligger på Grønnøya i Meløy kommune.

Hildurs Urterarium Overnatting

Hildurs Urterarium Overnatting Book

Bo i nyoppussede og lune rom hos Hildurs Urterarium utenfor Brønnøysund. Her møtes du av hyggelig vertskap i hjemmekoselige og gode omgivelser.

FINN ROEN PÅ VEGA

Rett utenfor Brønnøysund ligger øya Vega. Her har Jon og Anna skapt sitt eget matunivers og en av de ypperste restaurantene langs Kystriksveien. Menyen bestemmes av de råvarene som er tilgjengelig fra dag til dag, og her serveres hver kveld en fantastisk 5 retters meny. Så da er det bare å nyte livet, gjerne etter en opplevelsesrik dag på en av Kystriksveiens mest spennende øyer - Vega.

Vega havhotell

Vega havhotell Book

I velsignet ro, litt tilbaketrukket, ytterst på Vega med utsikt over øyer og hav, ligger Vega Havhotell.

AKTIVITETSFERIE PÅ VEGA

På vei mot Sundsvoll og den etterhvert kjente Vegatrappa og Ravnfloget Via Ferrata, ligger Base Camp Vega. Her kan du bo i små hytter som etterligner ærfuglhusene som har blitt brukt på Vega i så mange år. Base Camp Vega er en glimrende base for aktivitetsferien på Vega.

Base Camp Vega

Base Camp Vega

Base Camp Vega tilbyr overnatting i helt nye enheter, som ligner ærfuglhus, og legger til rette for aktivitetsferie på Vega.

OPPLEV DEN ABSOLUTTE STILLHET PÅ SETRAN

Har du noen gang kjent på følelsen av absolutt stillhet ? Eller på følelsen av urørt natur ? Skrøyvdalsvegen er en avstikker langs Kystriksveien som tar deg ut i villmarka. Kommer du hit er det som om roen bokstavelig talt sniker seg inn i kroppen. På Setran Gård kan du bli med rundt og møte dyra, ta en kanotur i fjorden nedenfor , gjøre strandhugg og tilberede selvfanget fisk. Eller ta turen ut i villmarka. Bruk et par dager på Setran og finn ut hva ferie egentlig bør være !

I TOPPEN AV ET TRE

Velkommen til et uforglemmelig opphold i tretoppene. Himmelhøy Tretopphytter ligger kun 25 minutter nord for Namsos. Her kan du bo luftig i "Konglehytta", tett på naturen. Tilgang til kano er inkludert i leien.

Himmelhøy Tretopphytte

Himmelhøy Tretopphytte

Velkommen til et uforglemmelig opphold i tretoppene. Himmelhøy Tretopphytte ligger kun 30 minutter nord for Namsos. Her kan du bo luftig i Konglehytta, tett på naturen. Kano er inkludert i leien.

UTE PÅ EN ØY

Kystriksveien handler mye om øy, det vil si mange øyer - veldig mange øyer. Noen av disse øyene er av de mest spektakulære du finner i Norge - og på mange av disse finner du også noen helt spesielle overnattingssteder.

Lovund Hotell
Øya Lovund ligger ute i havgapet på Helgelandskysten. Her bor du godt på Lovund Hotell. Foto: Lovund Hotell
Lovund Hotell

Lovund Hotell Book

Langs Kystriksveien ligger mange spennende øyer. En av de mest særegne og spennende er Lovund. Reiser du hit får du både oppleve Lundefugl og spise godt på Lovund Hotell. Den nye spennende hotellbygningen byr på en utsikt helt utenom det vanlige.

Støtt brygge

Støtt brygge Book

Tilbring natten i historiske omgivelser på Stabburet, Rorbua eller Bakeriet, og spis på en av Nordlands beste sjømatrestauranter. Du kan overnatte i den nyrestaurerte rorbua eller stabburet som opprinnelig er fra 1700 tallet. I Bakeriet, som åpnet i 2018, tilbys åtte flotte dobbeltrom med privat dusj og wc.

Opplev Sør-Gjæslingan

Opplev Sør-Gjæslingan Book

Lei ei rorbu eller væreierens bolig i det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan, eller ta en dagstur via Namsos eller Rørvik. NB! For å komme deg til Sør-Gjæslingan er du avhengig av båt. Sjekk hurtigbåt på AtB https://www.atb.no/reise/ før bestilling eller ring Kystmuseet Norveg for mer informasjon tlf 488 80 024.

Træna Rorbuferie

Træna Rorbuferie Book

Træna Rorbuferie er ligger på Træna, nærmere bestemt på øya Husøy. Her ligger rorbuanlegget Træna Rorbuferie, et perfekt overnattingssted om du ønsker å utforske denne spennende øygruppa.

Myken Apartments

Myken Apartments Book

Myken Apartments ligger på det lille sjarmerende fiskeværet Myken ytterst på Helgelandskysten i Rødøy kommune. Hus med fin utsikt over havna. Her kan du velge mellom store leiligheter, familierom eller ordinære dobbeltrom.

Træna Overnatting

Træna Overnatting Book

Træna Overnatting er Trænas nyeste overnattingssted, med nyoppussede rom og god service. Overnattingsstedet ligger sentralt på øya, bare et par hundre meter unna kai og butikk.

VED FOTEN AV EN BRE

Bo rett ved Svartisen og nyt utsikten og freden når siste båt er gått, og du har området for deg selv. Det er noe magisk både med lyset og stillheten som senker seg - det må rett og slett oppleves. Hyttene har høy standard og alt av nødvendig utstyr.

Hytter ved Svartisen

Hytter ved Svartisen Book

Bo i Storhytta eller Lillehytta ved foten av Svartisen på Kystriksvei/Meløy-siden (Engabreen). Opplev magien etter at siste båt har gått og dere er alene med elementene. Må oppleves!