fbpx

Hotell og rom langs Kystriksveien

Langs Kystriksveien befinner hotellene seg stort sett i de litt større byene, men det finnes en rekke andre spennende alternativer.

Nord i Trøndelag finner en tradisjonelle hoteller i Steinkjer, Namsos, eller Rørvik, mens en på Helgelandskysten finner flere hotellalternativer rundt Brønnøysund og Sandnessjøen.

På den nordlige delen av Helgelandskysten opp til Bodø finner en hoteller ved Ørnes og i Bodø / Saltstraumen.

Utenom de større byene finnes det også en god del overnattingsbedrifter med hotellstandard (definert som rom med dusj/WC inkludert frokost). Dette gjelder for eksempel moteller, gjestegårder og vertshus.

Vær oppmerksom på at enkelte andre overnattingssteder som campingplasser også kan tilby rom, men da er det ikke sikkert at frokost er inkludert eller at det er dusj/WC på rommet.

Lensmannsgården

Lensmannsgården Book

Lensmannsgården tilbyr overnatting i rom i trivelig gammelt hus og nyoppusset stabbur. Stedet ligger langs Fv17 mellom Steinkjer og Namsos. Sommeråpen Kafé og galleri med glasskunst.

Terråk Gjestegård

Terråk Gjestegård Book

Gjestegården er en bed & breakfast i sentrum av Terråk i Bindal kommune med flott utsikt over havet, og tilbyr overnatting i 11 store nyoppussede rom. Ett enkeltrom, 6 dobbeltrom, og 4 suiter. Alle er utstyrt med eget bad med dusj.

Tinos Hotell

Tinos Hotell Book

Tinos Hotell ligger i sentrum av Namsos og er et ekte familiehotell på flere måter. Et hotell for familier like mye som for par og enkeltgjester, men også et familiedrevet hotell hvor andre generasjon Fortunato driver hotellet i familiens ånd.

Kysthotellet Rørvik

Kysthotellet Rørvik Book

Kysthotellet Rørvik ligger midt i Rørvik sentrum i Vikna kommune og har 73 rom fordelt på enkeltrom, dobbeltrom og familierom. I skjærgården rundt Rørvik og Vikna ligger 6000 øyer med ramsalt kystkultur!

Thon Hotel Brønnøysund

Thon Hotel Brønnøysund Book

Fullservice hotell midt i sentrum av Brønnøysund. Herifra er det bare 300 meter til Hurtigrutekaia og 2 km til Brønnøy Lufthavn. Utenfor hotellet er det en stor parkeringsplass og gratis parkering.

Abelvær Gård

Abelvær Gård Book

Abelvær Gård er et gammelt handelssted der familien Brandtzæg drev handel, fisketilvirkning, notbruk, og gårdsdrift fra 1802. I dag kan gjester på Abelvær gård bo i leiligheter og rom i historisk stil.

Lovund Hotell

Lovund Hotell Book

Langs Kystriksveien ligger mange spennende øyer. En av de mest særegne og spennende er Lovund. Reiser du hit får du både oppleve Lundefugl og spise godt på Lovund Hotell. Den nye spennende hotellbygningen byr på en utsikt helt utenom det vanlige.

Quality Hotel Grand, Steinkjer

Quality Hotel Grand, Steinkjer Book

Quality Hotel Grand ligger midt i Steinkjer sentrum, med alle handels- og servicetilbud i umiddelbar nærhet.

Glomfjord hotell

Glomfjord hotell Book

Glomfjord Hotell ligger midt i Glomfjord sentrum, med kort gangavstand til butikker, industriparken, badebasseng og alpinsenteret. Glomfjord ligger langs Kystriksveien, i Meløy kommune, og herfra er det kort vei til Svartisen og Glomfjellet.

Vega havhotell

Vega havhotell Book

I velsignet ro, litt tilbaketrukket, ytterst på Vega med utsikt over øyer og hav, ligger Vega Havhotell.

Corner Hotell

Corner Hotell Book

På Corner Hotell bor du sentralt og komfortabelt, midt i Brønnøysund. Hotellet ligger et steinkast fra busstasjon og anløp for hurtigbåt og hurtigrute. Restauranter og butikker ligger også innenfor gangavstand.

Handelsstedet Forvik

Handelsstedet Forvik Book

Handelsstedet Forvik har historie fra over 200 år tilbake, og er et av Nord-Norges eldste handelssteder. Handelsstedet Forvik finner du på ferjeleiet på Forvik i Vevelstad mellom Brønnøysund og Sandnessjøen. Her leies det ut 5 rom til overnatting. I tillegg drives Kaffebrenneriet og Naustloftet Kafé og Restaurant her.

Foldereid gjestehus og restaurant

Foldereid gjestehus og restaurant

Foldereid gjestehus og restaurant ligger ca en times kjøring øst for Rørvik og to timer sør for Brønnøysund, og tilbyr overnatting i enkeltrom / dobbeltrom /familierom. Gjestehuset har også en unik restaurant der de fleste råvarene er foredlet på stedet.

Dønnes Gård

Dønnes Gård Book

Helt nord på øya Dønna ligger denne historiske gården. En gang et mektig gods, i dag et trivelig overnattingsted med 800 års historie. Her overnatter du i historiske omgivelser og spiser hjemmelaget mat. Ikke gå glipp av omvisningen i Dønnes Kirke.

Scandic Syv Søstre

Scandic Syv Søstre

Hos Scandic Syv Søstre bor du sentralt og idyllisk på Helgelandskysten. Overnatte på et moderne og delikat hotellrom og våkne uthvilt og klar for en ny dag av Helgelandsferien! Besøk også restauranten for et godt måltid i uformell atmosfære.

Havblikk Helgeland

Havblikk Helgeland Book

Havblikk Helgeland er en høystandard campingplass med hytter, leiligheter og rom. Restauranten serverer god Helgelandskost. Havblikk Helgeland ligger sentralt langs Kystriksveien, like nord for Sandnessjøen. Muligheter for havørnsafari og kajakk.

Herøy Brygge

Herøy Brygge Book

Herøy Brygge ligger sentralt på øya Herøy langs Kystriksveien, bare 2 km fra ferjekaia Flostad. Her kan du overnatte i enkeltrom eller dobbeltrom. Noen av rommene har plass til 4 personer. Herøy Brygge har kafeteria med uteservering og utsikt mot De Syv Søstre.

Ørnes Hotell

Ørnes Hotell Book

Ørnes hotell er et fullservice hotell. Det ligger ved kaia i Ørnes sentrum, nært ferjekaia. Dette er et naturlig utgangspunkt for deg som ønsker komfort og samtidig utforske Svartisen, Glomfjellet og andre naturherligheter Meløy har å by på.

Fru Haugans Hotel

Fru Haugans Hotel

Fru Haugans hotel i Mosjøen er Nord-Norges eldste hotell, og har vært i drift siden 1794. Hotellet ligger i den sjarmerende Sjøgata, langs Vefsnas bredder. Her kan du kose deg i historiske omgivelser og innta et godt måltid.

Dønna Rorbuer Bøteriet

Dønna Rorbuer Bøteriet Book

I det gamle Bøteriet på Dønna finner du restaurant og overnatting. Flott beliggenhet ved sjøen og muligheter for fiske. Overnatting i rom, rorbuer, eller leiligheter.

Vevelstad Gjestegård

Vevelstad Gjestegård Book

Vevelstad Gjestegård tilbyr overnatting med frokost i historiske omgivelser like ved sentrum av Vevelstad, en liten kommune rett nord for Brønnøysund. Gjestegården byr på hjemmelaget lokal tradisjonsmat. Gårdsbutikk på stabburet.

Rådhusplassen Overnatting

Rådhusplassen Overnatting

Rådhusplassen Overnatting ligger på øya Lurøy - en kort ferjetur fra Stokkvågen. Her tilbys overnatting i rom med selvhushold i det gamle kommunehuset.

Augustbryggo

Augustbryggo Book

Augustbryggo ligger på idylliske Seløy på Herøy utenfor Sandnessjøen og tilbyr overnatting i helt nye rom. I tillegg kan Nordlandshus med plass til 8-10 personer leies på ukesbasis. Augustbryggo har en koselig restaurant på kaikanten, med hovedfokus på sjømat.

FØLVIKA NORTHERN RETREAT

FØLVIKA NORTHERN RETREAT Book

Et idyllisk sted på ei halvøy på Sandhornøya i Gildeskål kommune. Utsikt mot skipsleia og to sandstrender omgir dette stedet som er perfekt for deg som søker stillhet og ro i naturen. Her bor du i eksklusive glassdomer, Følvika Eye og Følvika Eagle Eye, rett ved sjøen og med 360 graders utsikt.

Torgarhaugen Bed & Breakfast Torghatten

Torgarhaugen Bed & Breakfast Torghatten Book

Torgarhaugen Bed & Breakfast er et helt nytt overnattingssted ved foten av det sagnomsuste fjellet Torghatten rett utenfor Brønnøysund. Torgarhaugen tilbyr rimelig overnatting i rom med eller uten frokost.

Napoli Restaurant & Hotell

Napoli Restaurant & Hotell

Napoli Restaurant & Hotell ligger i Sandnessjøen på Helgeland og langs Kystriksveien. Her bor du i helt nye dobbeltrom med bad, og med frokost inkludert. Restauranten har en variert meny med kebab, pizza, pasta og kjøtt og fiskeretter. Gratis parkering.

Solveigs Stue

Solveigs Stue Book

Solveigs Stue ligger i et gammelt og sjarmerende Nordlandshus fra 1790 med kafe, restaurant og butikk. Her tilbys også overnatting i autentisk innredde rom. Solveigs Stue ligger på Grønnøya i Meløy kommune.

Træna Overnatting

Træna Overnatting Book

Træna Overnatting er Trænas nyeste overnattingssted, med nyoppussede rom og god service. Overnattingsstedet ligger sentralt på øya, bare et par hundre meter unna kai og butikk.

Hildurs Urterarium Overnatting

Hildurs Urterarium Overnatting Book

Bo i nyoppussede og lune rom hos Hildurs Urterarium utenfor Brønnøysund. Her møtes du av hyggelig vertskap i hjemmekoselige og gode omgivelser.

Staven Gård

Staven Gård Book

Staven Gård er en idyllisk bondegård på Namdalseid, midt mellom Steinkjer og Namsos. Her er det tilrettelagt for overnatting på stabburet for 6-8 personer. Ta en titt innom gårdsmuseet, bli med i fjøset, eller gå flotte turer i nærområdet, og slapp av i tønnebadstua på tunet etterpå.

Banken Bed & Breakfast

Banken Bed & Breakfast

Banken Bed & Breakfast er et trivelig overnattingssted i kommunesenteret Gladstad på Vega.

Tjøtta Gjestegård

Tjøtta Gjestegård

Hos Tjøtta Gjestegård kan du overnatte i historiske omgivelser.