fbpx

Foto: Olav Breen

MATOPPLEVELSER LANGS KYSTRIKSVEIEN

Langs Kystriksveien finnes det mange mennesker som er lidenskapelig opptatt av matkultur og de byr på lokale spesialiteter av utsøkte råvarer. De siste årene har det vokst fram flere restauranter som holder høy kvalitet, og flere lokalmatbutikker som byr på spennende lokalprodusert mat. Vi gir dere oversikten nedenfor.

RESTAURANTER OG SPISESTEDER LANGS KYSTRIKSVEIEN

Gammelbutikken Restaurant på Støtt

Gammelbutikken Restaurant på Støtt

På Øya Støtt i Meløy finner du en av Kystriksveiens beste restauranter, helt nord på Helgelandskysten. Her får du servert gode fiskemåltider basert på lokale råvarer i historiske omgivelser.

Scandic Rock City

Scandic Rock City

Bo på Norges første rockehotell og opplev Rock City, - et ressurs og opplevelsessenter for profesjonell musikk.

Tinos Hotell

Tinos Hotell

Tinos Hotell ligger i sentrum av Namsos og er et ekte familiehotell på flere måter. Et hotell for familier like mye som for par og enkeltgjester, men også et familiedrevet hotell hvor andre generasjon Fortunato driver hotellet i familiens ånd.

Heimsjyen

Heimsjyen

Heimsjyen ligger i kommunesenteret Inndyr, 7 km fra Kystriksveien og 2 km fra middelalderkirken Gildeskål Gamle Kirke. Heimsjyen tilbyr overnatting i enkelt- og dobbeltrom, samt matservering.

Skei Kulturtun - Lekamøya Spiseri

Skei Kulturtun - Lekamøya Spiseri

Lekamøya Spiseri er en kafé/restaurant/catering på Leka som tilbyr regionsnære og tradisjonsbaserte matretter. Velkommen inn i et særegent og hjemmekoselig miljø.

Restaurant Maaken

Restaurant Maaken

Lovund Hotells egen restaurant og bar. Her er det en lun og uformell atmosfære, som passer like godt til hverdags som til de litt større anledninger. Her serverer kjøkkenet retter basert på lokale råvarer med inspirasjon fra det internasjonale kjøkken.

Glomfjord hotell

Glomfjord hotell

Glomfjord Hotell ligger midt i Glomfjord sentrum, med kort gangavstand til butikker, industriparken, badebasseng og alpinsenteret. Glomfjord ligger langs Kystriksveien, i Meløy kommune, og herfra er det kort vei til Svartisen og Glomfjellet.

Sømna kro og gjestegård

Sømna kro og gjestegård

Sømna Kro & Gjestegård ligger i kommunesentret Vik i Sømna kommune; 40 km sør for Brønnøysund og 350 km nord for Trondheim. Gjestegården har 65 senger fordelt på 39 rom, alle tilpasset handikappede og allergikere.

Handelsstedet Forvik

Handelsstedet Forvik

Et av Nord-Norges eldste handelssteder, fra 1792. Forvik handelsted finner du på ferjeleiet på Forvik i Vevelstad mellom Brønnøysund og Sandnessjøen.

Foldereid gjestehus og restaurant

Foldereid gjestehus og restaurant

Foldereid gjestehus og restaurant ligger ca en times kjøring øst for Rørvik og to timer sør for Brønnøysund, og tilbyr overnatting i enkeltrom / dobbeltrom /familierom. Gjestehuset har også en unik restaurant der de fleste råvarene er foredlet på stedet.

Ørnes Hotell

Ørnes Hotell

Ørnes hotell er et fullservice hotell. Lokalisert ved kaia i Ørnes sentrum, nært ferjekaia. Dette er et naturlig utgangspunkt for deg som ønsker komfort og samtidig utforske Svartisen, Glomfjellet og andre naturherligheter Meløy har å by på.

Brygga Dønna

Brygga Dønna

Brygga ligger i ett område med rikt fugleliv og gode fiskemuligheter på øya Dønna utenfor Sandnessjøen. Overnatting i leiligheter eller rom, i rolige omgivelser. Brygga Dønna er et godt utgangspunkt for turer på Dønna og Herøy, med bil eller sykkel

Restaurant Sagastua

Restaurant Sagastua

På restaurant Sagastua rett nord for Brønnøysund inviteres du bokstavelig talt inn i huset til vertskapet på Tilrem. Kystriksveiens mest hjemmekoselige restaurant har en helt spesiell atmosfære. Bordbestilling.

Torghatten Strandrestaurant

Torghatten Strandrestaurant

I Torghatten StrandRestaurant fokuseres det på matopplevelser med utgangspunkt i lokalt fanget fersk fisk fra Helgeland. Bordbestilling.

OscarBrygga

OscarBrygga

OscarBrygga er ei gammel fiskebrygge som er bygd om til restaurant. I tilknytning til brygga er det også flotte overnattingsmuligheter med utsikt mot skipsleia og Hestmannen.

3 Kalver - restaurant/gårdskafé på Dønna

3 Kalver - restaurant/gårdskafé på Dønna

Restauranten / gårdskafeen 3 kalver på Dønna serverer mat tuftet på lokale mattradisjoner, og med råvarer fra lokale leverandører. Meny etter sesong og råvaretilgang, men med hovedfokus på fisk. De tilbyr også overnatting.

Dønna Rorbuer Bøteriet

Dønna Rorbuer Bøteriet

I det gamle Bøteriet på Dønna finner du restaurant og overnatting. Flott beliggenhet ved sjøen og muligheter for fiske. Overnatting i rom, rorbuer, eller leiligheter.

Brestua

Brestua

Brestua ligger i Meløy, ved Svartisen som er norges nest største isbre. Her serveres lunsj, kaffe og middag gjennom hele sommerhalvåret. Du kan nyte utsikten eller velge å gå helt inn til isen herfra.

Bakkalandet Hotell

Bakkalandet Hotell

Flott totalrenovert hotell midt i sentrum av Kolvereid, kun 20 km fra Rørvik sentrum. Det er tråløst nett og tv på alle rom. Restaurant, bar, 26 rom, meetings & events.

Bruket Bord & Bar

Bruket Bord & Bar

Restaurant i etasjen over Myken Destilleri i det gamle fiskemottaket med utsikt mot Myken Fyr.

Augustbryggo

Augustbryggo

Augustbryggo ligger på idylliske Seløy på Herøy utenfor Sandnessjøen og tilbyr overnatting i to hus for 8-10 personer. Her finner du også restaurant og visningssenter for havbruk, med mulighet for omvisning og båttur ut til et moderne havbruksanlegg.

Råkk Huset

Råkk Huset

50-talls kafé like ved Ågskardet ferjekai i Meløy. Kafé, pub, garn, gaver og brukthandel og musikkforretning. Fra 2019 tilbyr vi også overnatting i dobbeltrom eller familierom.

Vega havhotell - restaurant

Vega havhotell - restaurant

Jon Aga, lager i lag med sitt kjøkken, mat som er inspirert av det moderne klassiske kjøkken, tuftet på kontinentale og norske mattradisjoner.

KRED - Pub / Restaurant / Livescene

KRED - Pub / Restaurant / Livescene

KRED er en restaurant / café / pub i sentrum av Brønnøysund. Her finner du blant annet byens beste burgere, gratis wifi, og en koselig uformell atmosfære.

Smak og Behag - Nesna

Smak og Behag - Nesna

Retro café på Nesna som serverer god hjemmelaget og kortreist mat. I tillegg har de også ferskvare utsalg.

Svang

Svang

Velkommen til Svang Restaurant og Vinbar midt i hjertet av Brønnøysund sentrum. Svang serverer norsk og nordisk mat basert på lokale råvarer, gjerne ispedd inspirasjon fra både asiatisk og ulike europeiske kjøkken. 3-7 retters skiftende meny etter råvaretilgang/sesong.

Færingen Spiseri

Færingen Spiseri

Færingen spiseri kan tilby en kombinasjon av afrikanske, lokale, og tradisjonelle norske retter med utsøkte viner for en helt spesiell matopplevelse.

Napoli Restaurant og Hotell

Napoli Restaurant og Hotell

Napoli Restaurant og Hotell ligger i Sandnessjøen på Helgeland og langs Kystriksveien. Her bor du i helt nye dobbeltrom med bad og frokost inkludert. Restauranten har en variert meny med kebab, pizza, pasta og kjøtt og fiskeretter. Gratis parkering.

Wangbrygga

Wangbrygga

Wangbrygga er et lite koselig museum i Bardal i Lerirfjord, en liten avstikker fra Fv17 - Kystriksveien. Museet består av en brygge hvor du finner en gammel butikk, utstillinger og en liten café.

Solveigs Stue

Solveigs Stue

Solveigs Stue ligger i et gammelt Nordlandshus fra 1790 med kafe/restaurant/butikk. I tillegg tilbys autentisk innredde rom for overnatting. Solveigs Stue ligger på Grønnøya i Meløy kommune.

Goma

Goma

Koselig og moderne kafé midt i storgata i Brønnøysund. Goma serverer hjemmelaget mat, både lunsj og middag og er også pub med rikt utvalg.

64?Nord restaurant

64?Nord restaurant

64 grader nord ligger i havnesenteret i Rørvik sentrum og er en koselig kafé med småretter på dagtid og restaurant på kveldstid. Hjemmelaget mat med fisk rett fra havet utenfor på menyen, samt kjøttretter.

Restaurant Syv Søstre

Restaurant Syv Søstre

Restaurant Syv Søstre gir deg opplevelsen av ekte Helgeland - med kortreist mat, lokal kunst og uformell atmosfære. Kjøkkenet henter inspirasjon fra kystkultur, lokale råvarer og internasjonale trender.

Barrique Vinbar

Barrique Vinbar

Barrique Vinbar ligger på kulturhuset i Namsos og er møtesplassen for alle som interessert i god vin og annen spennende drikke. Barrique har et stort og godt utvalg av kvalitetsviner fra hele verden, tilgjengelig på både glass og flaske.

Kjerringøy bryggehotell restaurant

Kjerringøy bryggehotell restaurant

Restaurant tilknyttet Kjerringøy Bryggehotell. Kortreiste råvarer og flott utsikt mot Lofotveggen.