fbpx

Foto: Olav Breen

Matopplevelser langs Kystriksveien

Langs Kystriksveien finnes det mange mennesker som er lidenskapelig opptatt av matkultur og de byr på lokale spesialiteter av utsøkte råvarer. De siste årene har det vokst fram flere restauranter som holder høy kvalitet, og flere lokalmatbutikker som byr på spennende lokalprodusert mat. Vi gir dere oversikten nedenfor.

RESTAURANTER OG SPISESTEDER LANGS KYSTRIKSVEIEN

Gammelbutikken Restaurant på Støtt

Gammelbutikken Restaurant på Støtt Book

På Øya Støtt i Meløy finner du en av Kystriksveiens beste restauranter, helt nord på Helgelandskysten. Her får du servert gode fiskemåltider basert på lokale råvarer i historiske omgivelser.

Tinos Hotell

Tinos Hotell Book

Tinos Hotell ligger i sentrum av Namsos og er et ekte familiehotell på flere måter. Et hotell for familier like mye som for par og enkeltgjester, men også et familiedrevet hotell hvor andre generasjon Fortunato driver hotellet i familiens ånd.

Heimsjyen

Heimsjyen Book

Heimsjyen ligger i kommunesenteret Inndyr, 7 km fra Kystriksveien og 2 km fra middelalderkirken Gildeskål Gamle Kirke. Heimsjyen tilbyr overnatting i enkelt- og dobbeltrom, samt matservering.

Restaurant Maaken

Restaurant Maaken

Lovund Hotells egen restaurant og bar. Her er det en lun og uformell atmosfære, som passer like godt til hverdags som til de litt større anledninger. Her serverer kjøkkenet retter basert på lokale råvarer med inspirasjon fra det internasjonale kjøkken.

Glomfjord hotell

Glomfjord hotell Book

Glomfjord Hotell ligger midt i Glomfjord sentrum, med kort gangavstand til butikker, industriparken, badebasseng og alpinsenteret. Glomfjord ligger langs Kystriksveien, i Meløy kommune, og herfra er det kort vei til Svartisen og Glomfjellet.

Handelsstedet Forvik

Handelsstedet Forvik Book

Handelsstedet Forvik har historie fra over 200 år tilbake, og er et av Nord-Norges eldste handelssteder. Handelsstedet Forvik finner du på ferjeleiet på Forvik i Vevelstad mellom Brønnøysund og Sandnessjøen. Her leies det ut 5 rom til overnatting. I tillegg drives Kaffebrenneriet og Naustloftet Kafé og Restaurant her.

Foldereid gjestehus og restaurant

Foldereid gjestehus og restaurant

Foldereid gjestehus og restaurant ligger ca en times kjøring øst for Rørvik og to timer sør for Brønnøysund, og tilbyr overnatting i enkeltrom / dobbeltrom /familierom. Gjestehuset har også en unik restaurant der de fleste råvarene er foredlet på stedet.

Ørnes Hotell

Ørnes Hotell Book

Ørnes hotell er et fullservice hotell. Det ligger ved kaia i Ørnes sentrum, nært ferjekaia. Dette er et naturlig utgangspunkt for deg som ønsker komfort og samtidig utforske Svartisen, Glomfjellet og andre naturherligheter Meløy har å by på.

Brygga Dønna

Brygga Dønna Book

Brygga Dønna ligger i ett område med rikt fugleliv og gode fiskemuligheter på øya Dønna utenfor Sandnessjøen. Overnatting i leiligheter eller rom, i rolige omgivelser. Brygga er et godt utgangspunkt for turer på Dønna og Herøy, med bil eller sykkel.

Restaurant Sagastua

Restaurant Sagastua Book

På restaurant Sagastua rett nord for Brønnøysund inviteres du bokstavelig talt inn i huset til vertskapet på Tilrem. Kystriksveiens mest hjemmekoselige restaurant har en helt spesiell atmosfære. Bordbestilling. Kom glad inn!

Torghatten Strandrestaurant

Torghatten Strandrestaurant Book

Torghatten Strandrestaurant ønsker å gi matopplevelser med utgangspunkt i fersk fisk fra Helgeland. Restauranten har bordbestilling.

OscarBrygga

OscarBrygga Book

OscarBrygga er ei gammel fiskebrygge som er bygd om til restaurant. I tilknytning til brygga er det også flotte overnattingsmuligheter med utsikt mot skipsleia og Hestmannen.

3 Kalver - restaurant/gårdskafé på Dønna

3 Kalver - restaurant/gårdskafé på Dønna

Restauranten / gårdskafeen 3 kalver på Dønna serverer mat tuftet på lokale mattradisjoner, og med råvarer fra lokale leverandører. Meny etter sesong og råvaretilgang, men med hovedfokus på fisk. De tilbyr også overnatting.

Dønna Rorbuer Bøteriet

Dønna Rorbuer Bøteriet Book

I det gamle Bøteriet på Dønna finner du restaurant og overnatting. Flott beliggenhet ved sjøen og muligheter for fiske. Overnatting i rom, rorbuer, eller leiligheter.

Brestua

Brestua Book

Brestua ligger i Meløy, ved Svartisen som er norges nest største isbre. Her serveres lunsj, kaffe og middag gjennom hele sommerhalvåret. Du kan nyte utsikten eller velge å gå helt inn til isen herfra.

Bakkalandet Hotell

Bakkalandet Hotell Book

Flott totalrenovert hotell midt i sentrum av Kolvereid, 20 km fra Rørvik sentrum. Det er tråløst nett og tv på alle rom. Restaurant, bar, 25 rom, konferanselokale.

Fiskebruket

Fiskebruket

Fiskebruket er en restaurant i etasjen over Myken Destilleri i det gamle fiskemottaket, med utsikt mot Myken Fyr.

Augustbryggo

Augustbryggo Book

Augustbryggo ligger på idylliske Seløy på Herøy utenfor Sandnessjøen og tilbyr overnatting i helt nye rom. I tillegg kan Nordlandshus med plass til 8-10 personer leies på ukesbasis. Augustbryggo har en koselig restaurant på kaikanten, med hovedfokus på sjømat.

Vega havhotell - restaurant

Vega havhotell - restaurant

Jon Aga lager sammen med sitt kjøkken mat som er inspirert av det moderne klassiske kjøkken, tuftet på kontinentale og norske mattradisjoner.

KRED - Pub / Restaurant / Livescene

KRED - Pub / Restaurant / Livescene

KRED er en restaurant/café/pub i sentrum av Brønnøysund. Her kan du få servert byens beste burger i en koselig og uformell atmosfære.

Svang

Svang

Velkommen til Svang Restaurant og Vinbar midt i hjertet av Brønnøysund. Svang serverer norsk og nordisk mat basert på lokale råvarer, gjerne ispedd inspirasjon fra både asiatisk og ulike europeiske kjøkken. 3-7 retters skiftende meny etter råvaretilgang og sesong.

Napoli Restaurant & Hotell

Napoli Restaurant & Hotell

Napoli Restaurant & Hotell ligger i Sandnessjøen på Helgeland og langs Kystriksveien. Her bor du i helt nye dobbeltrom med bad, og med frokost inkludert. Restauranten har en variert meny med kebab, pizza, pasta og kjøtt og fiskeretter. Gratis parkering.

Wangbrygga

Wangbrygga

Wangbrygga er et lite koselig museum i Bardal i Lerirfjord, en liten avstikker fra Fv17 - Kystriksveien. Museet består av en brygge hvor du finner en gammel butikk, utstillinger og en liten café.

Solveigs Stue

Solveigs Stue Book

Solveigs Stue ligger i et gammelt og sjarmerende Nordlandshus fra 1790 med kafe, restaurant og butikk. Her tilbys også overnatting i autentisk innredde rom. Solveigs Stue ligger på Grønnøya i Meløy kommune.

Goma

Goma

Koselig og moderne spisested midt i storgata i Brønnøysund. Goma serverer hjemmelaget mat, både lunsj og middag, og er også en pub med rikt utvalg.

64?Nord restaurant

64?Nord restaurant

64 grader nord ligger i havnesenteret i Rørvik sentrum og er en koselig kafé med småretter på dagtid og restaurant på kveldstid. På menyen står hjemmelagde retter med fisk fra havet utenfor, i tillegg til kjøttretter.

Restaurant Syv Søstre

Restaurant Syv Søstre

Restaurant Syv Søstre gir deg opplevelsen av ekte Helgeland - med kortreist mat, lokal kunst og uformell atmosfære. Kjøkkenet henter inspirasjon fra kystkultur, lokale råvarer og internasjonale trender.

Barrique Vinbar

Barrique Vinbar

Barrique Vinbar ligger på kulturhuset i Namsos og er møtesplassen for alle som interessert i god vin og annen spennende drikke. Barrique har et stort og godt utvalg av kvalitetsviner fra hele verden, tilgjengelig på både glass og flaske.

Heidis Sjokoladedrøm

Heidis Sjokoladedrøm

Velkommen til Heidis Sjokoladedrøm! Kanskje verdens minste sjokoladefabrikk ligger på Stavsengkaia på Dønna. Her produserer, serverer og selger vi høykvalitets sjokolade i flotte omgivelser.

Dønna Restaurant

Dønna Restaurant

Ved Bjørn ferjeleie på Dønna finner du Dønna Restaurant. Her serveres middag, pizza, grill- og småretter.

Cafeflora

Cafeflora

Cafeflora ligger ved Leknessjøen på Leka, og serverer lunsj, middag og dessert. I blomsterbutikken tilbys et stort utvalg blomster og pynt.

Brygge66

Brygge66

På fergekaia på Nesna ligger Brygge66. Restauranten ligger flott til, og har en variert meny.