fbpx

Turforslag: Heilhornet i Bindal

Heilhornet er Sør-Helgelands høyeste fjell og ligger i Bindal kommune. Turen går 12 km langs en godt merket løype, og tar ca 5 -7 time i moderat tempo. Den krever relativt god form og gode fjellsko.

Heilhornet: 1058 m.o.h

Vanskelighetsgrad: Krevende, bør være turvant.
Tid: 6-7 timer tur/retur.
Kart/merking: Godt merket sti.
Parkering: Merket parkering langs Fv17, sju kilometer nord for krysset fylkesvei 17 og 802 til Rørvik (Kjelleidet). Nordfra kjører du 17,8 kilometer fra ferjeleiet på Holm.

Turen krever at en er vant til å gå i fjell, og har god fysisk form. Siste del av ruta er bratt, men har gelender.

Rundt 10–15 meter nord for parkeringa kommer det en bekk ned, og til venstre for denne går stia opp. Her stiger det ganske raskt opp gjennom skogen til 280 meter, og så flater det ut innover. Etter hvert deler stia seg. Lesshornet er merket til venstre, men du følger merking til høyre til Heilhornet. Bra merking her

Du stiger opp til rundt 545 meter, før det går rett fram parallelt med toppen et stykke. Så stiger du til rundt 670 og er på sørsida av toppen og stiger videre opp mot 900 til 950 meter.

Nå er du oppe på eggen, og her er det litt ulendt nordover fram til toppen, men du er nesten oppe i den høgden du skal være i. Som skrevet, ulendt, men ikke uframkommelig. Noen melder avbud på de siste metrene fordi det er så bratt i sidene, men husk at her er et gelender!

Kilde: Inge Ove Tysnes i boka: Helgelandskysten - turer bratt og flatt