fbpx

Turforslag Dønnamannen

Dønnmannen ligger på øya Dønna lett tilgjengelig fra Sandnessjøen med ferje. Turen er klassifisert som utfordrende - og passer best for de litt turvante. En del bratte partier gjør rutene fysisk krevende, og det er ikke anbefalt med høydeskrekk. Beregn ca 5 - 6 timer på turen.

Turbeskrivelse

Vanskelighetsgrad: Utfordrende (både luftige og bratte partier), bør være turvant.
Tid: 4 - 6 timer
Kart/merking: 2 godt merkede ruter, kart ikke nødvendig. Tavler på de 2 utgangspunktene som er nevnt.
Sesong: Juni til midten av September
Adkomst/transport: 2 ulike startpunkt. Rute 1 og 2 følger samme rute opp fjellet, det er kun de første 3 km som er ulike. Disse rutene starter på vestsiden av Dønna, mens Teigstad (3) er nå stengt grunnet rasfare. Det er en fordel med erfaring fra turer i bratt terreng.

1. Via Breivika/Hagen.

For å komme til Breivika så må en kjøre til Bjørn, og så mot Solfjellsjøen på Nordenden av Dønna. Før en kommer til Solfjellsjøen, så er det skiltet mot Breivika til venstre. Følg veien til enden. Breivika er en av Dønnas mest kjente strender.

Last ned turbeskrivelse fra Breivika.

2. Via Einvika/Hagen.

Om en kommer fra Herøy ligger Einvika noen kilometer etter at en har hoppet over Åkviksundet bru som binder Herøy og Dønna sammen. Fra Dønna ca 15 km fra Bjørn - her passereres forøvrig Teigstad på veien. Utgangspunktet ligger i et skar.

Last ned turbeskrivelse fra Einvika.

3. Teigstad er stengt grunnet rasfare og anbefales ikke lenger.

krv11118_cdd6ec15-0864-4ef3-be03-4675ff05f2d1