fbpx

Kajakk og padling

Tusenvis av øyer, holmer og skjær venter på den som ønsker å utforske Kystriksveien med kajakk. Helgelandskysten er av mange rangert som et av Norges beste kajakkområder, men også Namdalskysten og Meløy kan by på store padleopplevelser. Stadig flere bedrifter tilbyr nå utleie av kajakk, SUP og lignende.

Adventure Vega

Adventure Vega

Opplev Vegaøyan Verdensarv i kajakk og telt. Adventure Vega tilbyr utleie av kajakk og utstyr til overnatting og kajakkopplevelser i øyriket rundt Vega, samt guidede turer og pakker.

Seløy Kystferie - kajakkutleie

Seløy Kystferie - kajakkutleie

Seløy Kystferie tilbyr kajakkutleie i tillegg til RIB-safari. De tilbyr også skreddersydde opplegg for grupper hele året - inkludert opplevelser, overnatting og mat.

Opplev Leka med kajakk

Foto: Visit Leka
Foto: Visit Leka
Skjærgården rundt Leka er et yndet sted for kajakkpadlere. Den vakre skjærgården og det spesielle geologiske landskapet, skaper en flott ramme for kajakkturen.
Leka Brygge har kajakker for utleie. De har også barnekajakker slik at barn og ungdom kan få øve seg i trygt farvann ved brygga. Ta gjerne kontakt med Leka Brygge i god tid for å være sikker på at det er ledige kajakker.
Leka var et av de første stedene i Norge med merkede padleløyper og egne padlekart. Rundt øya er det for tiden 18 løyper av ulik vanskelighetsgrad å velge mellom, fordelt på fire områder.

Padle kajakk i Støttværet

Foto: Flightseeing.de
Foto: Flightseeing.de

De små holmene og skjærene i Støttværet i Meløy er som skapt for kajakkpadling. Støtt Brygge leier ut kajakker. Har du våttkort, eller tilsvarende sertifisering, kan du leie kajakk og dra ut på egen hånd.

Enten du er alene eller sammen med flere, er kajakkpadling den ultimate sommeropplevelse. Når du leier kajakk hos Støtt Brygge får du også anbefalte ruter og forslag til et turprogram som passer dine ferdigheter og din gruppe.

Du må være i god fysisk form og ha tidligere padleerfaring for å leie kajakk. Det kan blåse opp, så du må være komfortabel med å være i vann, og mestre kajakken i bølger og vind.

Støtt Brygge har 6 kajakker for voksne, 2 juniorkajakker, en twinkajakk, drakter, flytevester, spruttrekk og annet utstyr du trenger.