fbpx

KYSTRIKSVEIEN

KYSTRIKSVEIEN - VERDENS VAKRESTE REISERUTE

Kystriksveien strekker seg over 650 km og byr på noe av de flotteste norskekysten har å vise frem. Høydepunkter som Saltstraumen, Svartisen, De Syv Søstre og Torghatten er opplevelser du kan få med deg om du tar turen. Vi anbefaler at du tar deg god tid. Ta gjerne avstikkere ut til øyene. Noen av øyene kan du nå med den nye hurtigbåtruta som går mellom Sandnessjøen og Bodø. Om du ønsker å oppleve Kystriksveien med egen bil eller kanskje fra sykkelsetet, finner du inspirasjon på denne siden. Ønsker du hjelp til planlegging av turen hjelper vi deg med det.

HVA ER KYSTRIKSVEIEN

Opprinnelig er Kystriksveien det som tidligere het Riksvei 17, og som i dag har skiftet navn til Fylkesvei 17 (Fv17). Fylkesvei 17 starter ved Asp like nord for Steinkjer i Trøndelag, og ender ved Løding, halvannen mil øst for Bodø sentrum. Imidlertid omfatter Kystriksveien som begrep mer enn Fylkesvei 17. Kystriksveien er også avstikkerne, de spennende omveiene - og ikke minst å ta turen ut til øyene! Kystriksveien er en veistrekning, men ikke en du reiser for å komme raskest mulig fra A til B. Kystriksveien handler om alt det du kan se, oppleve og utforske langs veien, og alle de flotte og kreative folkene som gjør dette mulig. På disse sidene ønsker vi å gi deg inspirasjon til hvor du bør reise, og hva du kan se og gjøre langs denne flotte kyststrekningen.

De syv søstre kvadrat

TIPS OG RÅD FØR DU REISER

Kystriksveien byr på flotte opplevelser både for den som kjører egen bil og særlig om du velger å ta sykkelen fatt. Det er gratis å ta med sykkel på både ferje og hurtigbåt.

Denne delen av norskekysten særpreges av de mange øyene og en spektakulær natur. En reise langs Kystriksveien innebærer en rekke ferjer og du trenger god tid. 4-5 dager er gjerne et minimum.

Du oppnår 50 % rabatt på ferjene om du anskaffer AutoPASS-ferjekort. Dette må bestilles på forhånd. Langs Kystriksveien (inkludert øyferjene) er det Autopass ferjekort (ikke brikke) som må brukes. Oversikten over hvilke samband som benytter brikke/ferjekort finner man her https://www.autopassferje.no/ferjesamband. Bestill på www.autopassferje.no

Travel Pass Nordland gir deg fri reise på hurtigbåt og buss i en hel uke for bare kr. 990,- Passet kan kjøpes på første båt- eller busstur.

Aldersundet

MED ELBIL LANGS KYSTRIKSVEIEN

Foreløpig krever det litt planlegging å reise langs Kystriksveien med elbil. Heldigvis er det planlagt snarlig utbygging av seks hurtigladestasjoner mellom Foldereid og Saltstraumen langs Fylkesvei 17. Fra før er det mulighet for hurtiglading på Steinkjer, i Namsos, Brønnøysund, på Cirkle K i Hommelstø, Sandnessjøen og i Bodø. I tillegg til disse har en del overnattingssteder, butikker etc. destinasjonsladere. På denne siden jobber vi med å få på plass en fullstendig oversikt over ladestasjoner langs Kystriksveien.

Elbil_Paul Brennan

HJELP TIL TURPLANLEGGING

Kystriksveien Reiseliv tilbyr reiseruteplanlegging, det vil si at vi lager en tur basert på dine ønsker. Dette er en god løsning om du ønsker å få mest mulig ut av turen og kanskje besøke flere øyer, legge inn ulike aktiviteter på turen osv. Ønsker du å benytte deg av dette tilbudet fyller du ut dette skjema og du mottar innen et par arbeidsdager et forslag fra oss. Deretter booker vi alle nødvendige overnattinger/aktiviteter for deg.

I vår nettbutikk finner du alt du trenger av kart, bøker og brosjyrer. Vi anbefaler spesielt å bruke vår årlige reisehåndbok. Liker du å lese deg opp og ønsker mer dybdeinformasjon er "Reiseguiden Kystriksveien" av Olav Breen å anbefale i tillegg til reisehåndboka. Kystriksveien startpakke inkluderer disse to i tillegg til et utbrettbart veikart for Kystriksveien.

Forvik

RÅD I FORBINDELSE MED COVID-19

Vi håper naturligvis at vi alle kan reise innenfor landegrensene på en trygg, ansvarlig og god måte.

Dersom du har booket reisen din gjennom oss, og er i tvil om du bør dra, minner vi om at reserverte overnattinger kan avbestilles inntil klokken 15.00 dagen før ankomst. Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål om booking eller avbestilling.

PLANLEGG REISEN

Ferjeruter langs Kystriksveien

RUTEINFORMASJON FERJER OG HURTIGBÅTER En reise langs Kystriksveien innebærer mange ferjer. De binder kysten sammen og er en viktig del …

Read moreFerjeruter langs Kystriksveien

Træna. Foto: Olav Breen

Planlegg reisen langs Kystriksveien

PLANLEGG DRØMMEREISEN LANGS KYSTRIKSVEIEN God planlegging gir de beste ferieopplevelsene. Langs Kystriksveien kan det være lurt å både sette av …

Read morePlanlegg reisen langs Kystriksveien

Kystriksveien Reisehåndbok

KYSTRIKSVEIEN REISEHÅNDBOK – GRATIS REISEHÅNDBOK Kystriksveien Reisehåndbok er et «must» for den som skal reise langs Kystriksveien. Den inneholder informasjon …

Read moreKystriksveien Reisehåndbok